Adana Tostu Dünya Mutfağına Girdi! Dünya Mutfağına Giren Bu Tostun Lezzetine İnanamayacaksınız

Adana Tostu Dünya Mutfağına Girdi! Dünya Mutfağına Giren Bu Tostun Lezzetine İnanamayacaksınız
Kebapları, şalgamları ve şırdanlarıyla ünlü Adana bu sefer tostla adından söz ettirdi. Sevilen Adana Tostu dünya mutfaklarında kök saldığında, tarifini vermek bizim sorumluluğumuzdu.

Berrin Yeşiltepe - Birçok mutfağıyla ünlü lezzetler diyarı Adana, dünya mutfaklarından lezzetlerle kadeh kaldıracak. Adana'nın meşhur tost makinesi Mahmut'la meşhur Adana Tostu şüphesiz en güzel yaprakta servis edilir. Ancak Adana Tostunu evinde yemeyi tercih edenler için orijinal malzemelerle hazırlanmış tarifler sunuyoruz.

adana-kebabina-alternatif-utu-tost-h165796-a97c8.webp

Malzemeler

  • 5-6 adet yumurta
  • 3 adet domates
  • 1 kangal sucuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Toz biber, tuz.

Yapılışı

Domatesleri doğrayarak başlayın. Ardından, sosis rulolarını küçük parçalar halinde kesin. Bir tencereye salça ve iki bardak su ilave edip birkaç dakika kaynamaya bırakın. Yumurtaları bir kaseye koyun. Tereyağını tavaya koyun. Sosisleri üstüne yerleştirin. 4 dakika sonra domatesleri sosisin yanına koyun. Yumurtaları sosis ve domateslere ekleyin. Yaklaşık 3 dakika sonra sosisleri, domatesleri ve yumurtaları iyice karıştırın. Üzerine elde edilen sostan 4 yemek kaşığı dökün. Tavaya baharat ve tuz ekleyin. Tost ekmeğinin içini tost makinesi ile ısıtın. Yumurta sosisi ekmek arasına sıkıştırılır. Ekmeğin üzerine de birkaç kaşık sostan gezdirin. Demir ekmek kızartma makineniz yoksa tost makinesinde 3-4 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.