Asırlık usta, lezzetli çorba yapmanın sırrını anlattı…

Asırlık usta, lezzetli çorba yapmanın sırrını anlattı…
Besleyici, vitamin açısından zengin bakla çorbası pişirmenin sırrı ortaya çıktı.

Vedat Baykal - Bakla çorbasını daha lezzetli hale getirmek için tarifi doğru takip etmek gerekiyor. Yüz yıllık bakla çorbası ustası Nuriye Teyze, bakla pişirilirken biraz sirke eklenmesi gerektiğini söylüyor.

960x505-bakla-corbasi-1536929073113.jpg

İç Bakla Çorbası Nasıl Yapılır ?

İnsanlar genellikle lif özelliklerinden dolayı bazı sebzeleri tüketirler. Bazıları demir ve kalsiyum içerdiği için kuru fasulyeyi tercih eder. Bakla her ikisine de hizmet eden bir bitkidir. Tazeyken sebze, kuruyken fasulye olarak yenir. Fasulye çorbası da bu sebzenin tüm formlarını içerir. Fasulye taze iken çorbalarda içte veya dışta kullanılabilir. Fasulyenin içi büyük olduğu için kesildiğinde mutlaka fasulye dökülür. Ancak mesele bu değil, çorbaya lezzet katan da bu.

  • Bu çorbayı içen kişi önce fasulyeleri doğrar.
  • Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı salça ile kavurup baklayı karışıma kattı. Hepsi birlikte bir süre kavrulduktan sonra bir iki bardak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • İnsanlar kendi isteklerine göre yoğurt, yumurta ve un karışımı yaparlar. Baharat ekleyin. Fasulye piştikten sonra eklenir. Baharattır, çorbaya lezzet verir. Baharatlı çorba kısık ateşte bir süre kaynatılır. Birkaç dakika sonra hazır olacak.

Böyle hazırlanan bir çorbada fasulyenin iç kısmı taze baklalardan ayrılarak kişinin ihtiyacına göre çorbaya eklenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.