Bu Tüyolar Yaz Boyu Çok İşinize Yarayacak! İşte En Leziz Dondurmaların Formülü..

Bu Tüyolar Yaz Boyu Çok İşinize Yarayacak! İşte En Leziz Dondurmaların Formülü..
Yaz aylarında en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alan ve her yaştan insanın sevdiği dondurmaları evde hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz?

Cansev Temuçin - Renk renk, çeşit çeşit dondurmalar, yaz sıcaklarında serinleten ferahlığı ve lezzetli aromaları ile vazgeçilmez yiyeceklerin başında geliyor. Hem sağlıklı hem pratik hem de ekonomik sonuçlar ortaya koymak isteyenlerse dondurmalarını dilediği aromalarla kendi mutfaklarında hazırlıyor. Peki evde dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir? Ev yapımı dondurmayı zirveye çıkaran detaylar hangileri? En lezzetli ev yapımı dondurma tariflerinde nelere dikkat etmek gerekir? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Dondurma yapımında dikkat edilmesi gerekenler

Leziz dondurma tarifine geçmeden önce, sağlıklı ve pratik dondurma yapımının olmazsa olmazlarına değinelim. İlk olarak evde dondurma yaparken kullanacağınız malzemelerin birbirine iyi karışmasına dikkat etmeniz gerekir. Çırpma işlemini uzun süreli olarak yaparak karışımın iyice harmanlanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece ortaya çıkan sonuç da daha lezzetli olur.

Çırptığınız dondurmayı hazırladıktan sonra ise kapağı kapalı halde derin dondurucuda bekletmeniz de önem vermeniz gereken diğer bir noktadır. Meyveli dondurmalarda ise buzluktaki dondurmayı belirli aralıklarla çıkartıp yeniden karıştırmanız gerekebilir.

Evde dondurma tarifi

2 paket krem şanti
2,5 bardak süt
1 paket vanilya
İsteğe göre gıda boyası

Tarifte belirtilen miktarlardaki sütü ve krem çantiyi iyice karışıp katı kıvam alana dek çırpın. Ekleyeceğiniz gıda boyaların sayısına göre krem şantileri farklı derin kaplara ayırabilirsiniz. Gıda boyaları ekleyip yeniden karıştırdığınız dondurmalar artık buzluğa kaldırmaya hazır hale gelir. En az bir gece derin dondurucuda bekleyen ev yapımı dondurma karışımlarını dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.