Buzlu çayın en lezzetli tarifi: Kirazlı buzlu çay nasıl yapılır?

Buzlu çayın en lezzetli tarifi: Kirazlı buzlu çay nasıl yapılır?
Siyah çayın buruk tadı, vişne nektarı ve kiraz çekirdekleri ile birleşerek kırmızıya aşık olmanızı sağlar, moralinizi yükseltir ve gününüzü tatlı hale getirir.

Tamamen doğal ürünlerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz buzlu çay tarifleri, bağımlılık yapan soğuk içecekleri unutturacak.

kircay-min.jpg

KİRAZLI BUZLU ÇAY MALZEMELERİ

  • 1litresu
  • 4demlik poşetsiyah çay
  • 1/2su bardağıesmer şeker
  • 1su bardağıvişne nektarı
  • 1su bardağıkiraz tanesi
  • 2su bardağıkırık buz

KİRAZLI BUZLU ÇAY YAPILIŞI

Derin bir tencerede suyu kaynatın. Siyah çay poşetini kaynar suya batırın ve 15 dakika demleyin. Demlenmiş siyah çay poşetlerini stoklayın. Demlenen çaya esmer şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Çayı tatlandıracak ve kıvamını artıracak kiraz çiçeği nektarını ekleyin. Kirazları ve kırılmış buzu ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra ev yapımı, doğal buzlu çayın tazeliğini sevdiklerinizle paylaşarak yaşayın.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.