Evde Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır Öğrenmek İsteyenler Buraya Koşun !

Evde Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır Öğrenmek İsteyenler Buraya Koşun !
Sütlü tatlılar hafif olmaları nedeniyle en sevilen tatlı türlerinden biridir. Kolay ve lezzetli bir tatlı olduğu için vakti olmayanların bile kısa sürede hazırlayabileceği tatlılardan biridir. Tavuk göğsü bir başka popüler sütlü tatlıdır.

Leyla Karahan Hız - Tavuk göğsü, ana malzemesi çok basit olan sütlü bir tatlıdır. Çok fazla malzeme kullanmadan kısa sürede besleyici bir tatlı yapabilirsiniz. İşte tavuk göğsü için gerekli malzemeler ve hazırlanışı nasıl oluyor gelin yakından bakalım.

enfes-yalanci-tavuk-gogsu-tatlisi-tarifi-1552638437-2817.webp

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

Tavuk göğsü için uygun bir tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağına unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için çırpıcı ile sürekli karıştırın. Unu topak kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra şekeri ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Koyulaşan tavuk göğüslerini ocaktan alın, vanilyayı ekleyin, karıştırın ve ıslatılmış borcama veya porsiyonluk kaplarda servis edin. Tavuk göğsü istenirse tarçınla süslenir. Başlangıç ​​sıcaklığına ulaştıktan sonra tatlı servis edilmeden önce buzdolabında soğutulabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.