İç Organları Yenileyen DNA Sağlığını Güncelleyen Salata Tarifi

İç Organları Yenileyen DNA Sağlığını Güncelleyen Salata Tarifi
Doğada mutlaka tüm hastalıkların tedavisi vardır. Birçok profesör ve uzman tarafından tanınan ve tavsiye edilen 3 malzemeli soğan salatası, tüm iç organları yenileyerek ve adeta DNA'yı onararak hastalıkları önler.

Müge Yücetürk - Soğan deyip geçmeyin. Soğan, yılın herhangi bir zamanında bulunabilen çok güçlü bir anti-kanser sebzesidir, ancak kükürt bileşikleri ve quercetin gibi flavonoidler içerdiğinden hastalıklarla kendi başlarına savaşabilirler. Sızma zeytinyağı eklemeden önce soğanları dilimlemek/doğramak ve beklemek, soğan quercetin'in zeytinyağındaki çözünürlüğünü ve biyoyararlanımını artırır. Bir gallik asit deposu olan SUMAK'ı da ekleyin, DNA onarımında rol oynayan maddeler içeren lezzetli ve şifalı bir salatanız olur.

sogan-1684670152.webp

Malzemeler

  • Kuru soğan
  • Sızma zeytinyağı
  • Sumak
  • Maydanoz, limon, tuz.

Yapılışı

Soğanlar kesilip olgunlaştıktan sonra bir saate kadar bekletebilirsiniz. Soğanları kesin ve en az 10 dakika bekletin, böylece havaya maruz kalan değerli bileşenleri emebilirler. Soğan, kilogram başına yaklaşık 300 mg ile en yüksek quercetin seviyelerine sahip güçlü bir sebzedir. Ayrıca allium ve soğanin A gibi güçlü antioksidanlar içerir.

Soğanların işlenmesi genellikle kabuk gibi büyük miktarlarda yan ürünler üretir. Bununla birlikte, derileri mükemmel bir biyoaktif bileşik ve fitokimyasal kaynağıdır. Genellikle yediğimiz soğanın deri altı kısmındaki quercetin içeriği 0,03-1g/kg'dır. Quercetin, soğan kabuğunda 2 ila 10 g/kg arasında değişen yüksek konsantrasyonlarda bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.