İmam Bayıldıyı Et Yerine Sebzelerle Yeniden Yorumladık!

İmam Bayıldıyı Et Yerine Sebzelerle Yeniden Yorumladık!
Geleneksel olarak etle hazırlanan karnıyarık yemeğini vejetaryen bir versiyonu olan imam bayıldı tarifini sizinle paylaşıyoruz. İşte, et yerine sebzelerin enfes lezzetiyle hazırlanan bu muhteşem ve sağlıklı yemeği yapmanız için gereken adımlar...

Patlıcan herkes tarafından sevilen bir sebze olmasa da, birçok kişi tarafından beğenilen lezzetli yemekler hazırlanabilir. İşte, kıyma yerine bol soğanlı, sarımsaklı ve domatesli iç harcıyla hazırlanan vejetaryenler için uygun bir imam bayıldı tarifi! İmam bayıldı, bazen meze olarak bazen de zeytinyağlı bir başlangıç olarak sunulabilir.

Arzuya göre patlıcanlar kızartılmadan da hazırlanabilir ve lezzeti hala muhteşem olur. Patlıcanın en lezzetli hallerinden biri olduğunu söylemek mümkün! İşte bol zeytinyağlı imam bayıldı tarifi!

İMAM BAYILDI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz (servis için)

İMAM BAYILDI TARİFİ

Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve tuzlu suya koyun. Yaklaşık 30 dakika boyunca bekletin. Bu süre zarfında soğanları ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin. Domatesleri küp küp doğrayın. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Ardından patlıcanları ekleyin ve hafifçe kızartın. Kızarmış patlıcanları tencereden çıkarıp bir kenara alın. Aynı tencereye soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Ardından domatesleri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Karıştırıp pişirin. Patlıcanları tencereye yerleştirin ve domatesli harcı patlıcanların üzerine yayın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın. Bu tarif, öğle veya akşam yemeklerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet. İmam bayıldıyı, yanında soğuk bir cacık ve tane tane dökülmüş pilavla servis edebilirsiniz. Pilav, bu nefis yemeği tamamlayacak ve lezzetine lezzet katacaktır. Tarif, hem et yemeyenler hem de et sevenler tarafından beğenilen bir seçenektir. Patlıcanın muhteşem tadını, bol zeytinyağlı iç harçla birleştirerek lezzetli bir yemek elde edersiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.