İşte yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak : Fırında biber dolması!

İşte yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak : Fırında biber dolması!
Fırında biber dolması misafirler için mükemmeldir. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan dolma, yeşil veya kırmızı biber dolma, sadece görüntüsüyle değil enfes tadıyla da misafirlerinizi kendine hayran bırakacak.

Vedat Baykal - Evde fırında biber dolması nasıl pişirilir Fırında biber dolması tarifi, klasik biber dolması tariflerinden sadece pişirme teknolojisinde değil, aynı zamanda dolgu modifikasyonlarında da farklıdır. Bu sağlıklı ve lezzetli yemeğin hazırlanması kolaydır. Ana yemek veya garnitür olarak da servis edilebilir.

dolma-tarifi2-702x336.jpg

MALZEMELER

  • 8 adet orta boy biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI

Biberlerin saplarını kesip içlerini çıkarın.
Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
Daha sonra ocağın altını açarak tavayı ısıtın ve ilk aşamaya geçin.
Zeytinyağı ısınırken soğanı küçük küpler halinde kesin.
Ardından soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip karıştırın.
Pirinç ekleyin ve birkaç dakika daha kızartın.
Baharatları, tuzu ve suyu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı biberlerin üzerine kaşık yardımıyla dökün. Doldurulmuş biberleri bir güveç kabına koyun ve biraz yağ ile gezdirin.
Biber dolmalarının üzerine patlıcan veya domates de yerleştirip kapatabilirsiniz.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.