Kabak dolmasını hiç böyle yemediniz! Usta şefler bile bu sırrı bilmiyor!

Kabak dolmasını hiç böyle yemediniz! Usta şefler bile bu sırrı bilmiyor!
Kabak dolması en sevilen yemeklerden biridir. Peki kabak dolması hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz?

Kabak dolması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kabakların dilimlenmesiyle yapılan bu lezzetli yemek, özellikle yaz aylarında taze kabaklarla yapıldığında daha da güzel oluyor.

Kabak dolması yapmak için öncelikle kabakların içini oymalısınız. Kabağın içini oyarken dikkatli olmalı ve kabağa zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Ardından soğan, sarımsak, kıyma, pirinç ve baharatları birlikte tencereye koyarak iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanan iç harcı balkabağına ekledikten sonra iç harcı tavaya koyuyorsunuz. Üzerine domates dilimleri ve biberleri yerleştirerek kabak dolmasını pişirmeye başlayabilirsiniz. Kabak dolması pişince üzerine yoğurt ve tereyağlı sos gezdirerek servis edebilirsiniz.

Kabak dolması, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olduğu için genellikle favoridir. Kabak dolması yaparken iç harcına ekleyeceğiniz malzemeleri de çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin kıyma yerine tavuklu veya sebzeli kabak dolması yapabilirsiniz.

maxresdefault-14.webp

KABAK DOLMASI MALZEMELERİ

  • 5 adet kabak
  • 1 adet domates

İçine;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 150 gr kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Suyu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt

KABAK DOLMASI YAPILIŞI

İlk önce kabakları yıkayın ve şeritler halinde soyun. Daha sonra ikiye kesin ve oyma aleti ile içini oyun. İç harcı için soğanı ve biberi ince ince kıyın, maydanozu ince ince kıyın. Yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, soğan ve biber, kıyma, baharatlar ve tuzu derin bir kaba alıp elinizle iyice karıştırın. Oyduğunuz kabakların üzerine hazırladığımız harcı tatlı kaşığı ile doldurun ve kabakları kavanozlara dizin. Domatesleri küçük küçük doğrayarak kabakların üzerini kapatın. Ketçap için yarım yemek kaşığı salçayı 1,5 su bardağı sıcak suda ezip tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp dolmanızı orta ateşte kaynayana kadar pişirin, kaynayınca kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabak dolmalarımızı ılık veya sıcakken servis edin. Servis yapacağınız zaman kabakları bütün veya dilimler halinde servis edebilirsiniz. Yanında veya üzerine sarımsaklı yoğurtla çok güzel gidiyor.

Afiyet olsun…

İlgili Haberler

Kaynak:Vedat Baykal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.