Kabuklarını sakın atmayın! Çocuklar ve Anneler Bu Tarife Bayılacak! Evde Doğal Jelibon Yapımı…

Kabuklarını sakın atmayın! Çocuklar ve Anneler Bu Tarife Bayılacak! Evde Doğal Jelibon Yapımı…
Çocukların en sevdiği atıştırmalıklar arasında bulunan jelibonu evde sağlıklı bir tarifle yapmak ister misiniz?

Cansev Temuçin - Çocukların bayılarak yediği ancak içerdiği şeker ve katkı maddeleri nedeniyle zararlı atıştırmalıklar arasında gösterilen jelibonları artık evinizde yapabilirsiniz. En doğal meyveleri kullanarak hazırlayacağınız bu jelibon her yaştan tatlı severi memnun edecek.

Kavun kabuklarından yapılan reçelin jelibon formuna getirilerek çocuklar tarafından beğenilerek tüketildiğini biliyor muydunuz?

Bundan sonra eve aldığınız kavunların kabuklarını çöpe atmayıp bu leziz tarifi deneyebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilen ve çocuklar tarafından da oldukça sevilen kavun, farklı tariflerle damakları şenlendirmeye devam ediyor.

Reçelden farklı bir pişirme işlemi uygulayarak jelibon kıvamına getirebileceğiniz kavun kabuklarını çocuklarınıza verebilir, çocuklarınızın arkadaşlarına ikram ederek onları mutlu edebilirsiniz. yemek.com’dan SaniyeAnne Yemekleri’nin tarifi ile kavun kabuğundan pratik reçel ve jelibon yapımı…

Kavun kabuğundan jelibon yapımı malzemeler

1 adet küçük boy kavunun kabukları
2 su bardağı toz şeker
1 litre su
5 damla limon suyu
2-3 adet karanfil
1,5 çay kaşığı karbonat

kavun-jeli-1.webp

Kavun kabuğundan jelibon yapımı

1- Etli bıraktığınız kabukları ince ince doğrayın.
2- Bir litre suyun içerisinde 1,5 çay kaşığı karbonatı eritin.
3- Kavun kabuklarını bu karışıma ekleyip karıştırın.
4- Karışımdan çıkardığınız kavun kabuklarını 3 kere sudan geçirin.
5- Ocakta kaynayan suya kabukları atın.
6- En az yarım saat yumuşayana kadar kaynatın.
7- Ocaktan aldığınız kabukları süzün ancak 1 bardak kendi kaynama suyundan ayırın.
8- Tekrar ocakta kısık ateşte pişirmeye aldığınız kavunların üzerine karanfil ve toz şeker ekleyin.
9- Köpükler çıkmaya başlayınca reçel kıvamı alan karışımı uygun kıvama gelene kadar kaynatın.
10- Eğer kavun kabuklarından reçel yerine jelibon yapmak istiyorsanız karışımı kaynatmaya devam edin.
11- Şerbetini iyice çeken kavun kabukları jelibon kıvamını alınca ocaktan alabilirsiniz.
12- Cam kavanozlarda saklayabileceğiniz bu lezzetli, sağlıklı ve pratik atıştırmalığı çocuklarınıza dilediğiniz zaman verebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.