Kaynana çatlatan kazandibi tarifi!

Kaynana çatlatan kazandibi tarifi!
Kazandibi süt, un ve vanilya ile yapılan harika bir tatlıdır. En güzel özelliği dışının biraz kömürleşmiş, içinin yumuşak olmasıdır. Kazandibi nasıl yapılır ve hangi malzemelerle yapılır ?

Leyla Karahan Hız - Bu haberimizde dillerden düşmeyecek bir Kazandibi tarifi verdik . Bu tarif sayesinde kazandibini ilk kez yapıyor olsanız bile en iyi sonucu alacaksınız. Kazandibi muhallebisini tavada hazırlarken tabanının yapıştığını fark ederseniz hemen ocaktan alın. Tatlımız hazır olduktan sonra 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edelim. İşte kaynanızı çatlatacak kazandibi tarifi...

Kazandibi Tarifi, Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var

KAZANDİBİ MALZEMELER

  • 7 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

KAZANDİBİ YAPILIŞI

Kazandibinin sübyesini hazırlamak için iki bardak süt, toz şekerin yarısı, buğday nişastası ve pirinç ununu bir kapta karıştırın.
Topak kalmayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırın.Kalan 5 su bardağı süt ve 1 su bardağı şekeri geniş bir tencereye alıp taşların üzerinde kaynamaya bırakın. Sübyesini kaynayan süte azar azar dökün ve karıştırın.Krema koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Kareleri tereyağı ile yağlayın ve pudra şekerini eşit şekilde eleyin.Karışımı yakmak için sac tavayı sobanın üzerinde döndürün.Şekerin tamamı eriyip karamelize olduğunda, tavanın dibine ince bir tabaka muhallebi yayın ve üzerine rulo muhallebi koyun ve pişirin. Piştikten sonra kalan muhallebiyi tavaya dökün. Spatula ile pürüzsüz hale getirin. Buzdolabına koyun ve koyulaşana kadar bekleyin. Dilimleyin ve tadını çıkarın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.