Kış aylarının vazgeçilmezi Tarhana nasıl saklanır öğrenmeye hazır mısınız?

Kış aylarının vazgeçilmezi Tarhana nasıl saklanır öğrenmeye hazır mısınız?
Yazın hazırlanan tarhana kışa nasıl saklanır? Yaptığınız tarhana bir yıla kadar tazeliğini koruyor.

Necdet Oktay Apaydın - Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen tarhana, özellikle soğuk aylarda içinizi ısıtacak bir çorba olarak tüketilmektedir. Ancak tarhana yapımı oldukça zahmetli bir işlemdir, bu nedenle yazlarında kışa hazır olarak büyük miktarlarda tarhana üretilir. Peki tarhana kış için nasıl saklanmalı?

1. Soğuk ve Nemsiz yerde saklayın

Tarhana nemli ortamlarda hızca bozulabilir. Bu nedenle hazırlanan tarhana kuru ve serin ortamda saklanmalıdır. En ideal saklama koşulları oda sıcaklığının altında tutulmalıdır.

2. Vakumlu kaplarda saklayın

Tarhana havaya maruz kaldığında hızla ayrışır. Bu nedenle hazırlanan tarhana hava almayan bir kapta saklanmalıdır. Tarhana için iyi bir seçenek plastik bir kavanoz veya saklama kabıdır.

3. Dondurucuda saklanabilir

Kış için çok fazla tarhana hazırladıysanız veya uzun süre saklamak istiyorsanız derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Tarhanayı porsiyonlara ayırın, hava almayan poşetlere koyun ve dondurun. Böylece ihtiyacınız olduğunda rahatça kullanabilirsiniz.

TARHANA YAPIMI İÇİN MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz
  • Kuru Nane

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR ?

Tarhanayı suda bir saat beklettin. Daha sonra tencereye yağ, nane ve salçayı ekleyin. Üzerine 5 su bardağı suyu ekledikten sonra suda beklettiğiniz tarhanaları tencereye ekleyin. Tuzu da ekledikten sonra dilerseniz pul biber de ekleyebilirsiniz tüm baharatları ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.