Kurban Etinden Sucuk Nasıl Yapılır?

Kurban Etinden Sucuk Nasıl Yapılır?
Kurban Bayramı ile birlikte birçok kişi kesilecek kurban etlerini nasıl değerlendireceğini araştırıyor. Bu tarifimizde evde kendi sucuğunuzu nasıl yapabilirsiniz? Tüm püf noktalarıyla haberimizde aktardık.

Necdet Oktay Apaydın- Kurban Bayramı'nda kesilecek olan kurban etlerini değerlendirmek amacıyla birçok kişi farklı tarifler arayışı içerisinde. Hal böyle iken bizde siz değerli okurlarımız için kurban etini değerlendireceğiniz harika bir tarif ile geldik. Bu tarifimizde yapımı meşakkatli olsa da yaptıktan sonra kesinlikle değeceğini düşüneceğiniz, kahvaltıların olmazsa olmazlarından herkesin çok sevdiği Sucuk tarifi ile geldik. Sucuk yaparken nelere dikkat edilmelidir? Kurban etini sucuk yaparken neresinden kullanmak gerekir? İşte sucuk ile ilgili tüm merak edilenler..

Kurban Etinden Sucuk Nasıl Yapılır?

Sucuk yapacakken en önemli husus kurban etinin seçimidir. Sucuk her etten ya da etin bölgelerinden olmaz. Özellikle hayvanın kuzu ya da dana olması tercih edilir. Kurban etinde ise sırt, kol ve but kısmı gibi hayvanın sert uzuvlarının etleri tercih edilmelidir. Etin seçimini yaptıktan sonra aşağıda sıraladığımız maddelere uyarak harika bir sucuk elde etmiş olacaksınız..

  • Kurban etini kanı ve üzerindeki kirlerinden arındırmak için iyice yıkayın.
  • Eti kıyma işlemi için ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Bu işlemi evinizde de yapabilir dilerseniz kasaplara da yaptırabilirsiniz.
  • Sucukta olmazsa olmazlarından biri baharat seçimidir.
  • Baharatların taze ve birbirleriyle uyumlu olmasına dikkat edin.
  • Bu tarifimizde bizler sarımsak ya da sarımsak tozu, soğan tozu, tuz, karabiber, kimyon, isot, pul biber gibi baharatları kullanacağız. Damak zevkinize göre baharat oranlarını artırabilirsiniz.
  • Sucuk kılıfı için dışarıda aktarlarda sucuk kılıfları satılmaktadır. İsterseniz onu tercih edebilir isterseniz de klasik yöntem olan bağırsak işlemi ile de yapabilirsiniz.
  • Eğer bağırsak ile yapmayı planlıyorsanız ilk olarak bağırsakları iyice dezenfekte etmelisiniz.
  • Tercihiniz bağırsak ya da sucuk kılıfı olsa da farketmez sucuk doldurma işleminde ne çok fazla ne de çok az sucuk doldurma işlemini orantılı yapmalısınız.
  • Doldurma işleminden sonra sucukları bir ip ile bağlamayı unutmayın.
  • Sucuk işlemini tamamladıktan sonra kurutma işlemine ise mümkünse karanlık ve hava alan yerlerde tercih etmelisiniz. Sucuk hem uzun süreli kurumuş olacak ve güneşe direkt maruz kaldığında çürüme yapıp kötü koku yayabilir bu da emekleriniz boşa gitmesi demektir.
  • Sucukları kurutmak için koyduğunuz yerde mümkün olduğunda sucukların temas etmemesine özen gösterin.
  • Kuruma işlemi zaman ve bölge şartlarına bağlı olarak değişmekle beraber tahmini olarak 2-3 hafta süre almaktadır.
  • İşte yapımı bu kadar. Bu tarifimizi mutlaka deneyin..

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.