Lezzeti Uçuracak Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

Lezzeti Uçuracak Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç pişirirken lezzeti ikiye katlayacak mutfak ipuçları

Berrin Yeşiltepe - Pilav yaparken mutlaka kendi ev yapımı tavuk suyunuzu ekleyin. Bu yöntemle pilavınız hem lezzetli hem de çok daha sağlıklı olacaktır. Evde hazırladığınız tavuk suyundan pilavı pişirirken tencereye 1 kepçe atmanız yeterli.

Marketlerde satılan tavuk suyu yerine ev yapımı tavuk suyu hem çok sağlıklı hem de ekonomik. Peki evde tavuk suyu nasıl yapılır?

pirinc-pilavi-olcusu.webp

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

Pirinci bol suyla yıkayın. Uygun bir kapta taşıyın ve üzerini kapatacak kadar ılık su ekleyin. Biraz tuz ekleyin, karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Ardından durulayın ve kurulayın. Nişasta bitene kadar yıkıyoruz. İçinden çıkan su berrak olmalıdır.
Tereyağını bir tavada eritin, süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika soteleyin. Pirinç taneleri birer birer dökülmeye başladığında pirincin tam olarak piştiğini anlayabilirsiniz.
Pirinç kavrulduktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.
Son olarak tuz ekleyin. Önce pilavı yüksek ateşte pişirelim ve kapağını kapatalım.
Üzerinde gözbebekleri olunca yani su çekilip pirinç noktalı göründüğünde ateşi kısalım. Pirinç yumuşayana ve su tamamen emilene kadar pişirin.
Pilavı ocaktan aldıktan sonra üstünü havlu ile kapatıp kapağını kapatalım.
Pirinç 10-15 dakika. hadi dinlenelim Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.