Lezzetine Lezzet Katan Tüyosuyla İnegöl Köftesi Tarifi

Lezzetine Lezzet Katan Tüyosuyla İnegöl Köftesi Tarifi
İnegöl Köfte Bursa'nın İnegöl ilçesinden meşhur bir köfte tarifi. Klasik köftelere göre daha uzun görünüyor. Onun zevkleri çok farklı.

Leyla Karahan Hız - İnegöl köftesi Üsküp köftesine çok benzer. Üsküp'te bu köfteler genellikle güveçten alınan kuru fasulye ile servis edilir.

inegol-kofte-tarifi-1468226846-1562.webp

İnegöl köftesinin tarifi ve malzemeleri

  • 1 kg yağsız kıyma
  • 150 gr böbrek yağı
  • 2 soğan
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı süt tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

Yapılışı

  • Kıymayı ve böbrek yağını kıyma makinesinden iki kez geçirin.
  • Rendelenmiş soğanı geniş bir kaba alın.
  • Kabartma tozu, yumurta sarısı ve süt tozunu ekleyin.
  • Tuz ekleyip yoğurun. Harcı tekrar kıyma makinesinden geçirin.
  • Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1 gün kadar bekletin.
  • Parmak şeklinde köfteler hazırlayıp ızgarada veya fırında pişirin. Lütfen hala sıcakken tadını çıkarın.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.