Lüks Restoranlarda Görüp Merak Ettiğiniz O Lezzeti Yapmak Çok Kolay! İşte Pratik Edamame Tarifi…

Lüks Restoranlarda Görüp Merak Ettiğiniz O Lezzeti Yapmak Çok Kolay! İşte Pratik Edamame Tarifi…
Günümüzde hemen hemen her restoranda servis edilen ve çoğu kişi tarafından tadı bilinmeyen o lezzetin tarifini sizler için derledik…

Fatma Müge Yücetürk - Edamame adı verilen ve bir uzakdoğu lezzeti olan yemek kısa sürede hazırlanışı ve sağlıklı özellikleri ile öne çıkıyor. Bir çeşit soya fasulyesi çeşidi olan ve Doğu Asya mutfağının en gözde yiyecekleri arasında yer alıyor. Artık Türkiye’de de başta lüks restoranlar olmak üzere pek çok mekanda servis edilen yiyecek bol tuzlu aroması ile dikkat çekiyor. Vegan içeriği ile öne çıkan Edamame diyetlerin vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda sağlıklı atıştırmalık tarifi arayanların da gözbebeği oluyor. Peki Edamame nasıl yapılır? Edamame hazırlaken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir?

İşte hem meze olarak hem de ara öğünlerde tüketilebilen az malzemeli leziz Edamame tarifi…

Edamame malzemeleri

Kişi sayısına uygun miktarda Edamame,

İri taneli tuz

Edamame hazırlanışı

Edamame yemeğini hazırlamak için farklı yöntemler bulunmaktadır. Oldukça basit ve pratik bir tarifi olan lezzeti dilerseniz kaynar suda haşlayabilir, dilerseniz buharda pişirebilir dilerseniz de mikrodalga fırında kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

1- Edamameleri iyice yıkayıp ayıklayın,
2- Dilediğiniz pişirme yöntemi ile pişirdikten sonra üzerine iri taneli tuz veya isteğe göre çeşitli baharatlar ilave ederek servis edin.
3 - Üzerine limon da sıkabileceğiniz Edamameleri servis etmeden önce lezzetlendirmek için tereyağ ile tavada soteleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.