Masterchef Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır, Püf Noktaları ve Malzemeleri Neler?

Masterchef Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır, Püf Noktaları ve Malzemeleri Neler?
Masterchef Türkiye All Star'da yarışmacılar dün akşamki bölümde Yüksük Çorbası için yarıştılar. Birçok kişi de Yüksük Çorbasının yarışmadaki halini oldukça merak ediyor. İşte Masterchef'teki Yüksük Çorbası tarifi..

Hüsamettin Ozan Aslan- TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef yarışmasında dün akşam düzenlenen yarışmasında Yüksük Çorbası için kıran kırana bir yarı vardı. En iyi yapan ise bir üst seviyeye yükselerek ana kadroya girmek için mücadele etti. Birçok kişi de Yüksük Çorbasının tarifini ve püf noktalarını araştırmaya koyuldu. Bizde bu haberimizde bu kadar merak edilen Yüksük Çorbası'nın Masterchefteki yapılışını ve püf noktalarını tüm ayrıntılarıyla aktardık..

Masterchef Yüksük Çorbası için Malzemeler

Yüksük Çorbası Hamuru için

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı İrmik
  • 400 gr un
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz

İç Malzeme için

  • 200 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Çorba İçin

  • 200 g Hamur
  • 1,5 litre su
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1,5 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı haşlanmış Nohut
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz


Masterchef Yüksük Çorbası Yapılışı

  1. İlk olarak çorbanın içerisindeki mantı ile başlayın.
  2. Bir tencereye de nohutları haşlamak için ocağa alın.
  3. Mantının hamurunu yoğurmakla işe başlayın ve derin bir kap alın.
  4. Kabın içerisine un, su, irmik, tuz, yumurta ile bir mantı hamuru oluşturun. Mantı hamurunuz sert bir hamur olması gerekir.
  5. Ardından hamurun üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  6. Mantının iç harcına geçin.
  7. Bir kapta ilk olarak 200 gr kıymayı, 1 adet rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar kıymayı yoğurun.
  8. Sonrasında mantının hamuru için bezelere ayırın ardından hamuru açmaya başlayın.
  9. Açtığınız hamuru kesmek için oklavadan yardım alabilir ve şeritler halinde sonrasında küçük kareler elde ederek kesin.
  10. Kareler halindeki mantının üzerine kıymalı iç harcı ekleyin ve karelerin çapraz şekilde köşelerinden tutarak kapatın.
  11. Bir kaseyi unlayın ve mantıları kapattığınız hallerini o unlu kasenin içine alın.
  12. Mantıların kuruması için oda sıcaklığında olması yeterlidir.
  13. Mantıları hallettikten sonra çorbanın yapımına geçin ve bir tencerede salçayı kavurmaya başlayın.
  14. Salçanızı ekledikten sonra ister sıvıyağ ister tereyağ farketmez 1 litre suyu tencereye ekleyin.
  15. Sonrasında mantıları salça sulu tencerenin içerisine atın.
  16. 15 dakika hamurlar pişecektir. Bu süre zarfında hamurların çok pişmemesine dikkat edin aksi takdirde mantılar hamur olacaktır.
  17. Kısık ateşte çorbayı kaynattıktan sonra haşlamış olduğunuz nohutları da alarak çorbaya ekleyin.
  18. Nane, tuz, limon suyu ve varsa eklemek istediğiniz diğer baharatları ekleyin, ocağın altını kapatın ve Yüksük Çorbası servise hazır.
  19. Püf Nokta: Çorbanın içindeki hamurları diri kalması için ya birkaç adet sıcak çorbaya buz atın ya da yarım bardak soğuk su ekleyin.

Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.