Menemene 2 kaşık eklemeniz yetiyor!

Menemene 2 kaşık eklemeniz yetiyor!
Kahvaltıların vazgeçilmezi menemenin soğanlı olup olmadığı tartışmasına bir yenisini daha ekliyoruz. Öyle ki bu malzeme menemenin lezzeti arşa çıkıyor. İşte en lezzetli ve farklı menemen tarifi…

Leyla Karahan Hız - Özellikle kalabalık pazar kahvaltılarının yıldızı kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemenin tarifi burada. Türk mutfağında önemli bir yer tutan ve her damak tadına uygun menemen, farklı yörelerde farklı tariflerle sofraları dolduruyor. Bu tarifimizde sizlere klasik, soğansız, kahvaltı için ideal bir menemen tarifi vereceğiz. Hazırsanız menemen nasıl yapılır sorusunun cevabına geçelim. İşte menemen tarifleri, yapılış aşamaları ve malzemeleri.

menemen-sogansiz-2.jpg

Malzemeler

  • 5 adet orta boy domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet sivri biber
  • 5 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı

Yeşil biberleri ve domatesleri yıkayın. Yıkadıktan sonra domatesleri soyun ve küpler halinde kesin. Domateslerin küçük küpler haline geldiğinden emin olun. Biberin sapını ve çekirdeklerini temizleyip ince ince kıyın.
Tereyağını tavaya geri koyun. Yağ eridikten sonra biberleri tavaya alın ve orta ateşte 2-3 dakika biberler dağılıncaya kadar soteleyin.
Küp doğranmış domatesleri tavadan alın. Bu noktada domatesleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve yumuşayana kadar kızartın. Burada kavurma yaklaşık 7-8 dakika sürecektir.
Domatesler tamamen olgunlaşıp suyunu saldıktan sonra kekik ekleyebilirsiniz. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Kırbaçlama işlemini aşırıya kaçmayın.
Domates kasesine yumurta ekleyin.
İstenilen kıvamı elde etmek için ara sıra karıştırın.
Tutarlılık elde edildikten sonra, zevkinize göre servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.