Meze severler bayram edecek! 5 dakikada hem pratik hem leziz meze tarifi…

Meze severler bayram edecek! 5 dakikada hem pratik hem leziz meze tarifi…
Farklı tatlarda meze yapmaktan hoşlananlar bu tarif tam size göre… Kolay yapılışı ve hoş aroması ile bu tarif vazgeçilmezleriniz arasına girmeye aday.

Cansev Temuçin - Davet sofralarının, kalabalık akşam yemeklerinin ve farklı tarifler denemeyi sevenlerin favorisi olan mezeler, her öğün tüketime uygun yiyecekler arasında yer alıyor. İçindeki malzemelere bağlı olarak hem kahvaltıda hem de akşam yemeklerinde tüketilen bu mezeye de sofralarınızda yer verebilirsiniz. İçerisinde hem tahin, hem de ceviz bulunan bu leziz tarif misafirleriniz tarafından da çok beğenilecek. Hatay yöresine ait olan ancak lezzeti tüm yurdu saran bu meze tarifini isterseniz tek seferlik yapabilir, isterseniz de fazla malzeme kullanarak miktarını çoğaltıp daha sonra da kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

Pratik cevizli, tahinli meze malzemeleri

1 su bardağı parçalanmış ceviz
Yarım bardak tahin
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu

Cevizli, tahinli meze hazırlanışı

5 dakikada kolay ve pratik biçimde hazırlanabilen cevizli tahinli mezeyi iyice harmanlayabilmek için uygun derin bir kap kullanmanız gerekiyor. Daha sonra; ilk olarak tahini daha sonra da tatlı ve acı salçaları kaba alıp karıştırmaya başlayın. Sarımsağı, cevizi ve limon suyunu da ekleyip harmanlamaya devam edin. Son olarak tam olarak karışan meze karışımını tabaklayıp sunuma hazır hale getirdikten sonra üzerine zeytinyağı ekleyin. Karışımı hazırlarken dilerseniz içerisine zahter, kimyon veya kekik gibi farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Servis ederken tabağınızı zeytinlerle süsleyebilir, maydanoz veya nane eşliğinde sunum yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.