Pastane ustalarının sırlarını öğrendik! Poğaçaları bu tarifle yapıyorlar!

Pastane ustalarının sırlarını öğrendik! Poğaçaları bu tarifle yapıyorlar!
Gerçek bir pastane yapmanın sırrı ortaya çıkıyor. Bu tarif sayesinde hamur işlerini asla dışarıdan almayacaksınız. Evde çayın yanında lezzetli yumuşacık poğaçaların keyfine varın.

Vedat Baykal - Her sabah okula ya da işe giderken fırından sık sık sıcacık hamur işleri alıp çay ya da meyve suyuyla yerim. Ev yapımı hamur işlerini de misafirlerimize ikram ediyoruz. Ancak ev yapımı hamur işleri, pastane hamur işleri kadar yumuşak ve lezzetli olmayabilir. Pişmiş tatlıları evde yapmak mümkündür.

MALZEMELER

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un

YAPILIŞI

Uygun bir karıştırma kabında 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı instant maya karıştırılır. Daha sonra kontrollü bir kapta 250 gram tereyağı veya margarini ve 6 su bardağı unu ekleyin. Tüm malzemeler homojen olana kadar iyice yoğurun ve ardından hamuru bezelere ayırmaya başlayın Bir beze alın, fasulye ezmesi ile doldurun ve kapatın. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Daha sonra hamura yumurta sarısı sürün. onu çiz Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında konveksiyon olmadan 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.