Pastanelerde Yemeye Bayıldığınız O Tarifi Yapmak Artık Çok Kolay.. Bu Bayram Evlerinizde Mutlaka Deneyin

Pastanelerde Yemeye Bayıldığınız O Tarifi Yapmak Artık Çok Kolay.. Bu Bayram Evlerinizde Mutlaka Deneyin
Bugünkü yemek tarifimizde herkesin yerken bayıldığı lezzetlerden biri olan o tarifi ustasından alarak derlediğimiz bu nefis aperatifi mutlaka deneyin..

Necdet Oktay Apaydın- Gazetedamga.com'un özel yemek tariflerinde bugün herkesin çok sevdiği ve her yiyenin adeta bayılarak tükettiği bir lezzet olan Pastane Usulü Kıymalı Börek tarifi ile geldik. Bu meşhur lezzeti istediğiniz şekilde iç harcın hazırlayabilir. İster kıymalı, ister ıspanaklı peynirli ya da patatesli her türlü lezzetine aşık olacaksınız. Hem yapması çok pratik olan bu börek tarifimizi bizzat ustasından alarak deneyin ve bu Pastane Usulü Böreği artık evlerinde kolaylıkla tüketeceksiniz.

Pastane Usulü Kıymalı Börek için Malzemeler

  • 4 adet günlük yufka
  • 300 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ ya da sıvıyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
  • 1 çay bardağı su

Pastane Usulü Kıymalı Börek'in Sosu İçin

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 2 yk yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Pastane Usulü Kıymalı Börek Tarifi

  • İlk olarak böreğimizin iç harcı ile başlayalım.
  • Küp küp doğradığınız soğanları bir tavada rengi dönene kadar kavurun.
  • Soğandan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Bundan sonra yeşil biberi ekleyin ve kavurun.
  • Yeşil biber biraz yumuşadıktan sonra 300 gr kıymayı ekleyin.
  • Kıymayı kavurduktan sonra 1 çay bardağı su ya da 1 domates rendeleyin ve ardından baharatları ekleyip 2 dakika kaynattıktan sonra harcı bir kenara alın.
  • Pastane Böreğinin sosuna geçin.
  • Bir derin kaseye süt, zeytinyağ ya da sıvıyağı, yoğurt, elma sirkesi, yumurtayı ekleyin ve bir güzel çırpın.
  • Yufkaları ilk önce tam olarak açın.
  • Ortadan ikiye katlayın.
  • Yufkanın üzerine sosdan sürün ve ardından kıymayı ekleyin.
  • Yufkanın tam ortasının uzun köşesine kıymalı harcı uzun şerit halinde serin.
  • Yanlardan yufkayı içe katlayıp rulo halinde sarın ve tepsiye ekleyin.
  • Tepsiye istediğiniz şekilde ister uzunlamasına bırakın isterseniz pastanelerdeki gibi iki ucunu içe katlayarak "U" halinde dizin.
  • Bu işlemi diğer yufkalarda da tekrarladıktan sonra kalan sosu tepsideki böreklerin üzerine sürebilirsiniz. Harcınız az kalırsa ya da yetmez ise zeytinyağ ile takviye yapabilirsiniz.
  • Afiyet Olsun..

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.