Püf Noktasını Öğrenen Bu Lezzetten Vazgeçemiyor!

Püf Noktasını Öğrenen Bu Lezzetten Vazgeçemiyor!
Kavrulmuş domates çorbası lezzetli ve sağlıklı bir seçenektir. Közlenmiş domateslerin aroması çorbaya özel bir tat verir.

Leyla Karahan Hız - Domates çorbası, her türlü yemek için en iyi çorba tariflerinden biridir. Közlenmiş domates çorbasını hiç denemeyenler için üzerine krema ekleyebilir ya da cheddar peyniri ile süsleyebilirsiniz. Bu çorba çok basit bir şekilde yapılıyor ve bir kez yediğinizde tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.

image-1280x-6161e2cc51fca.jpg

Malzemeler

  • 4-5 adet olgun domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 litre sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak

Yapılışı

Domates, soğan ve sarımsağı ortadan ikiye kesip fırın tepsisine dizin.Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sotelenen sebzelerin kabuklarını soyun ve bir tabağa alın.
Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyin ve karıştırın.
Salçayı ekleyin ve karıştırın. Kavrulan sebzeleri bir tencereye alıp üzerine bir su bardağı su ilave edip püre haline getirin. Kalan suyu ve baharatları ekleyip kaynatın. Kıvamını ayarlamak için çorbayı blenderdan geçirin. Sıcak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.