Tadına Bakınca Bir Daha Vazgeçemeyeceksiniz: Usta Eli Değmiş Gibi Yapabileceğiniz Simit Kebabı

Tadına Bakınca Bir Daha Vazgeçemeyeceksiniz: Usta Eli Değmiş Gibi Yapabileceğiniz Simit Kebabı
Usta ellerden çıkmış gibi lezzetli bir simit kebabı deneyimlemek istemez misiniz? İster kahvaltıda, ister öğle veya akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz bu enfes lezzet, her lokmasıyla damakları şenlendiriyor.

Gaziantep'in benzersiz mutfağından çıkan, yerinde yendiğinde ayrı bir lezzet sunan simit kebabını evinizde de yapmak için harika bir tarifimiz var! Fırında pişirdiğimiz bu kebap için etin kurumaması için bazı önemli püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Alt üst ızgarada pişirmek ve turbo ayarından kaçınmak, etinizi lezzetli ve sulu tutmanızı sağlayacaktır.

Ayrıca, mümkünse etinizi zırh kıyma olarak temin etmek, simit kebabının orijinal tadını evinizde de yaşatmanıza yardımcı olacaktır. Ancak zırh kıyma bulamazsanız, kasabınızdan etinizi tek çekim yapmasını isteyebilirsiniz.

SİMİT KEBABI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 700 gram dana kıyma(tek çekim kebaplık zırh kıyması)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak

SİMİT KEBABININ YAPILIŞI

Simit kebabı tarifi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Geniş bir yoğurma kabında bulguru ılık suyla karıştırın ve bulgurların hafifçe şişmesini bekleyin. Şişen bulgurları spatula yardımıyla havalandırın ve ardından kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Kıymayı çok fazla ezmeden malzemeleri bir araya getirerek yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit şekilde köfteler halinde yerleştirin ve pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin, köftelerin güzelce kızardığından emin olun. Simit kebabını soğanlı sumak ve taze ekmek eşliğinde servis edebilirsiniz. Bu tarifle lezzetli simit kebabını evinizde kolaylıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Tüm malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu enfes aromalar, sofranıza ayrı bir keyif katacaktır. Deneyimledikten sonra simit kebabının eşsiz lezzetinin tadını çıkarmanızı dileriz. Şimdiden afiyet olsun!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.