Tüm hastalıkların şifa kaynağını olan bu çorbayı yaz aylarında sofranızdan eksik etmeyin!

Tüm hastalıkların şifa kaynağını olan bu çorbayı yaz aylarında sofranızdan eksik etmeyin!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte soğuk içecekler popülerlik kazanmaya başladı. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan ayran aşı çorbasının faydaları saymakla bitmiyor. Yapımı kolay lezzetli ayran çorbası nasıl yapılır ?

Leyla Karahan Hız - Yağ yakımına iyi gelen, kemiklere iyi gelen ve yorgunluğa iyi gelen ayran çorbası yaz aylarının vazgeçilmezidir. Diyarbakır, Şırnak, Giresun, Kırşehir gibi illerde çeşitli şekillerde hazırlanmaktadır. Malzemeler damak zevkine ve yöreye göre değişkenlik gösterebilir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday

  • 1 su bardağı nohut

  • 250 gram yoğurt

  • 250 gram yoğurt

  • 1 su bardağı su

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1,5 tatlı kaşığı dereotu

adsiz-tasarim-2023-06-23t120802323.webp

Yapılışı

1 su bardağı buğdayı kaynayan suya aktarın, su ekleyin ve pişirmeye başlayın.
Pişen erişteleri ocaktan alıp süzün.
250 gram yoğurdu ve yoğunlaştırılmış sütü geniş bir karıştırma kabına alın ve çırpın.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve iyice karıştırın. 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.
Çorbanızı buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.