Ünlü aşçıların kavurma tarifi ifşa oldu!

Ünlü aşçıların kavurma tarifi ifşa oldu!
Kurban Bayramı'nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan Kavrulmuş Kurban, günümüzün en popüler tariflerinden biri. Peki lokum gibi kurban kavurması nasıl yapılır Kurban kavurması nasıl yumuşatılır? İşte ustasından kıymalı kıymalı kavurma tarifi.

Vedat Baykal - Kurban kavurma hiç kuşkusuz Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazlarından biridir. Kesilen kurban eve getirilir ve önce et soğuyana kadar dinlendirilir. Ardından eti kavurun. Geleneksel Türk mutfağının bu lezzeti irili ufaklı herkes tarafından sevilir ve tüketilir. Haberimizde meşhur Usta Kavrulmuş kavurma tarifini özenle hazırladık. Lütfen bu özel tarifi deneyin. İşte kıymalı kavurma tarifi.

MALZEMELER

  • 2 kg kurban eti
  • Yarım kg kurban eti yağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

YAPILIŞI

Kurbanlık etin yağını yapışmaz yüzeyli derin bir tavada eritin. Erimiş yağı bir kevgir ile ezin. Daha sonra üzerine kuşbaşı doğranmış kurban etini koyun. Tuzunu atıp 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tencere kapağını kapatın. İyice pişene kadar kaynatın.

Afiyet Olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.