Yağ çekmeyen pişi yapmanın sırrı ortaya çıktı!

Yağ çekmeyen pişi yapmanın sırrı ortaya çıktı!
Herkesin sevdiği bir pastayı nasıl yaparsınız? Pasta yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız var? İşte en sevdiğimiz pişiler için pişirme becerilerinizi göstermek için kullanabileceğiniz kolay bir tarif. İşte yapımı kolay bir unlu mamül tarifi...

Vedat Baykal - Kahvaltılıkların en sevileni tabii ki simit. Hepimiz irili ufaklı pişiler severiz ve evde yapmaları çok kolaydır. Bu lezzeti evinizde az malzeme ile elde edebilirsiniz. Evinize gelen misafirler için yapımı kolay simit tariflerimizi denemenizi öneririz. İşte kahvaltıların vazgeçilmezi kolay pişiler için detaylı tarif...

MALZEMELER

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

YAPILIŞI

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan efsane aromalı mayasız hamurun kolay pişmesi için öncelikle bir hamur yoğurma kabı edinin. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Unu eklerken kontrolün sürdürülmesi, hamurun kıvamının tam olarak doğru kalmasına yardımcı olur. Hamuru tezgaha alın ve daha kolay yoğrulması için un serpin. Birkaç dakika daha yoğurun ve hamuru ikiye bölün. Hamuru merdane veya oklava ile tekrar unlayın. Su bardağının kenarından bir daire kesin. Ortaya çıkan dairenin içini küçük bir kapakla kesin. Hamurun kalan yarısı için bu işlemi tekrarlayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.