Yassı şeftali nedir, adı ne, nerede yetişir, yemek tarifleri? Yassı şeftalinin faydaları neler? Masterchef Allstar yassı şeftali

Yassı şeftali nedir, adı ne, nerede yetişir, yemek tarifleri? Yassı şeftalinin faydaları neler? Masterchef Allstar yassı şeftali
TV8’in ünlü yarışma programında 20 Ağustos pazar günü eleme oyununun ilk etabında yarışmacılara sunulan yassı şeftali pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı.

En çok tercih edilen meyve çeşitlerinden olan şeftalinin türleri de merak ediliyor. Özellikle MasterChef programında eleme oyununda yarışmacılara verilen yassı şeftali ürünü bir anda gündem oldu. Vatandaşlar yassı şeftalinin nasıl yetiştirildiği ve faydalarını araştırmaya başlarken kimileri de bu meyvenin GDO’lu olup olmadığını merak ediyor. Peki yassı şeftalinin adı ne, nerede yetişiyor, hangi yemeklerde kullanılıyor? İşte MasterChef yassı şeftali ile ilgili tüm merak edilen soruların yanıtları…

Yassı şeftalinin adı ne?

Şeftali çeşitlerinden biri olan ve Türkiye’de de sıklıkla tüketilen yassı şeftalinin ismi, Satürn şeftali ve Paraguayo şeftali olarak da anılıyor. Öte yandan bu şeftali çeşidinin Samantha ismi ile bilindiği de görülüyor.

Yassı şeftali nedir?

Soluk sarı meyveli bir şeftali çeşidi olan yassı şeftali, basık şekli ile dikkat çeker.

depositphotos-462358970-stock-photo-ripe-chinese-flat-peach-fruit.jpg

Yassı şeftali kaç para, kilosu kaç TL?

Yassı şeftalinin güncel fiyatları bulunduğu bölgeye ve satıldığı yere göre değişiklik gösterir. Yassı şeftalinin kilosu 25 TL ile 200 TL arasında değişmektedir.

Yassı şeftali ile hangi yemekler yapılır?

Tatlı bir meyve olan şeftalinin çeşitlerinden biri olan yassı şeftali ile birçok farklı tatta yemek yapmak mümkündür. Ağırlıklı olarak tatlılarda, tartlarda ve turtalarda kullanılan yassı şeftali ile et yemekleri ve salatalar da yapılabilir.

Yassı şeftali nerede yetişir?

Bir meyve çeşidi olan yassı şeftali ağırlıklı olarak Akdeniz ülkelerinde yetiştiriliyor. Bu meyvenin en çok yetiştiği ülke ise İspanya olarak biliniyor. Son yıllarda ise üretimi Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. Özellikle şeftalileri ile ünlü olan Bursa kentinde yassı şeftali üretimine de son yıllarda ağırlık veriliyor.

Yassı şeftali ne zaman ekilir?

Meyve yüksekliği en fazla 4 cm olan yassı şeftali, yılın 12 ayı ekilebilir özelliğe sahiptir. En uygun ekim mevsimi ise ilkbahar aylarıdır.

360-f-218524086-xpc5bi0cpfawtjtj9sf3nstxd11dvnkj.jpg

Yassı şeftalinin faydaları nelerdir?

Pek çok meyvede olduğu gibi yassı şeftalinin de birçok faydası bulunur. İşte yassı şeftalinin faydalarından bazıları:

  • Tokluk hissi sağladığı için diyet yapanlar tarafından ara öğünlerde tercih edilebilir.
  • Bağırsak kurtlarının vücuttan atılmasına yardımcı olur
  • Saç dökülmesini önleyerek saç derisini besler.
  • Hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemini düzenler.
  • İçerdiği A ve C vitaminleri ile cilt ve göz sağlığına faydalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.