Yok böyle bir tarif : Bu kurabiye ağzınızda dağılacak!

Yok böyle bir tarif : Bu kurabiye ağzınızda dağılacak!
Pişen kurabiyelerinizin dağılmasını istemiyorsanız, pişirirken aklınızda bulundurmanız gereken bazı pişirme ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

Leyla Karahan Hız - Yumuşak, ağzınızda eriyen bir doku elde etmek için, kurabiye pişirirken akılda tutulması gereken birkaç püf noktası vardır. Bu hilelerle kurabiyelerinizi daha lezzetli ve taze yapabilirsiniz. İşte kurabiyelerinizin lokum gibi görünmesini sağlayacak bir numara.

maxresdefault-1.jpg

MALZEMELER

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • Kuru üzüm
  • Ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

YAPILIŞI

Sarısını kurabiyenin üstüne sürmek için saklayın. Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin. Yumuşak hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Ayrılan yumurta sarısını üzerine çatalla çizgi çizerek sürün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Servis yapmadan önce biraz soğumaya bırakın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.