Yine hüsran yine vicdansızlık!

Merhaba sevgili okurlar..
 
Yine hüsran, yine hayal kırıklığı, yine vicdansızlık. Gönül isterdi ki köşemizde gurur verici konulardan bahsedelim. Ama maalesef acı haberleri paylaşıyoruz bu aralar.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de 6 yaşındaki çocuğun ölümü şüpheli bulunmuştu, yürütülen soruşturmada hala ve amca gözaltına alınmıştı. Hala ve amca işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, babanne kayıptı bulmak için çalışma başlatılmıştı oda bulundu. Öz babaannesi, amcası ve halası tarafından tavan arasında işgence edilen ve hatta içlerinden 6 yaşında olan ve yetersiz beslenmeden dolayı kaybettiğimiz küçük Nur Elifimizi ne yazıkki biliyorsunuz.

Kalan 2 kardeşin ise yetersiz beslendikleri ve güçsüz düştükleri belirlendi. Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı. Bu olayda sadece sevindiren bu oldu. İnsanlar artık gerçekten kendini kaybetmiş durumda hala aklım almıyor ne demek çocukları aç, susuz bırakma, ne demek tavan arasında yatırma, çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını bile yaşadığı tavan arasında gideriyormuş bu kadar vicdansızlık olmaz. En ağır cezaları almalarını umuyorum. Belki diğer zalimlere ders olurda hayatının baharında olan çocuklarımızın canını kurtarmış oluruz.

Çocuk esirgeme kurumlarındaki çocuklarda, bakıcıya bırakılan çocuklarda, sınıfta öğretmenden şiddet gören çocuklarda da zaman zaman bu tarz olaylara şahit oluyoruz. Buradan bu zalimliği yapanlara sesleniyorum birazcık vicdanınız varsa yapmayın çocuklar bizim geleceğimiz derken öylesine söylemiyoruz. Yeni nesil dijital  dünyanın hakimi ve gençlerimiz gerçekten çok zeki. Benim gözüm hiç arkada değil emin olun. Bu tarz olayların tekrarlanmaması umuduyla tekrar görüşmek üzere.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi