Adalar Belediye Yönetimi düşebilir

Adalar Belediye Yönetimi düşebilir
CHP’li Adalar Belediyesi’nin 2020 yılı kesin hesabı ilçe meclisinde oyçokluğu ile reddedildi. Oylamada 5 kabul oyuna karşılık 7 ret oyu kullanıldı. 7 ret oyunun 3’ünü CHP’li üyeler kullandı. Adalar’da 7 ret ile belediye yönetimi düşme aşmasına geldi

Adalar Belediye Meclisi'nin 21 Mayıs günü gerçekleştirilen oturumunda dikkat çeken bir oylama gerçekleştirildi. CHP'li belediyenin 2020 yılı kesin hesabına ilişkin teklif, 5 kabul oyuna karşılık 7 “hayır” oyu ile reddedildi. Oylamada CHP'li Belediye Başkanı Erdem Gül, CHP'li meclis üyeleri Engin Çelik, Haluk Salih Derman, Rıza Çiftçioğlu, Metin Önal kabul oyu kullandı. 3 CHP'li meclis üyesi Mehmet Dündar Tıraş, Nesrin Karanfil ve Fatma Bucak, 3 AKP'li ve bir DSP'li meclis üyesi ile birlikte ret oyu kullandı.

Olağanüstü toplanacak

CHP'li belediyenin “2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı”, CHP'li üyelerin oyları ile reddedilmiş oldu. Resmi prosedüre göre ret kararı Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül tarafından 5 gün içinde meclise iade edilecek. İade edildikten sonra 3 gün içinde de meclis olağanüstü toplanarak yeniden oylama yapılacak. Olağanüstü meclis toplantısının önümüzdeki hafta içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kişisel çekişme var

Sözcü'ye konuşan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, parti içindeki çatlağın nedenini, "Kişisel bir çekişme var. Adalar'ın sorunları ile ilgili bir çekişme değil. Başkanın yetkilerine müdahale var. Teamüllere göre belediye başkan yardımcılarından biri meclisten atanır. Bir yılın sonunda siyasi belediye başkan yardımcısını değiştirdik. Başkan yardımcısını değiştirip yerine yenisini getirdiğimiz günden beri bu 3 meclis üyesi belediye yönetimi olarak ne getirirsek bakmadan ret veriyorlar AKP ile birlikte. Hatta AKP ile birlikte aynı metnin altına imza atıp yönetime dilekçe veriyorlar" şeklinde açıkladı. Gül, olağanüstü meclis oturumunda da kesin hesabın reddedilmesi durumunda bunun hukuki sonuçları olacağını belirterek “Başkanın suç duyurusunda bulunma yetkisi var. Ret çıkarsa hukuki yollara başvuracağız” dedi.

5'e karşı 7 oyla reddedildi

Aynı meclis oturumunda Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün Adalar genelinde bazı bahçe duvarlarında kullanılan ancak hayvanlara, kuşlara, kedilere, köpeklere, çocuklara zarar verebilecek “jiletli tel” uygulamasının yasaklanması hakkındaki teklifi de gündeme geldi. Bu teklif de aynı şekilde 5'e karşı 7 oyla reddedildi. Ret oyu kullanan isimlerden CHP'li Meclis Üyesi Nesrin Karanfil karara “Jiletli tellerin metrekare olarak belirlenmediği, sökülen tellerin ne amaçla kullanılacağı bilinmediğinden müdürlüğüne iade edilmesi görüşündeyim” şerhi koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.