Anne ve bebek!

Sevgili okurlar;

Bugün çok özel bir konuya değinmek istiyorum. Bir anne ve bebeği arasındaki ilişkiyi anlatmaya çalışacağım.

Bir bebeğin dünyaya gelmesi için bir annenin ne kadar fedakarlık yaptığını ne kadar bedel ödediğini anlayabilmek için o anları yaşıyor olmak gerekiyor. İlk önce anne karnında başlıyor bedel ödemeler. Gece uykularını bölüyor tekmeleri ile. Tabiki doğuma yakın sancıları saymıyorum bile. Ama anne ile çocuk arasındaki bağ daha anne karnındayken bile başlıyor.

Hele bebek doğduktan sonraki süreç hem babalar için hemde anneler için çok zor oluyor gerçekten. Ama nede olsa annelik duygusu ağır basıyor. Her şeye katlanabiliyor insan.Birazda beylere mesaj vermek istiyorum. Hanımlarınızı lütfen anlayın, elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışın.

Eğer yardımcı olamıyorsanız bile yanında olduğunu ona hissettirin. Bu çok önemli bir detay. nnelere ve anne adaylarına nacizane tavsiyede bulunmak istiyorum. O onu dedi bu bunu dedi şu şöyle yapın dedi bu şöyle yaptım dedi size tavsiyem kimseyi dinlemeyin bu konuda master yapmış insanlar var. Onları dinleyip onların söyledikleri doğrultuda çocuğunuzu yetiştirin. Çocuğun psikolojisini de düşünmek gerekiyor. Şimdiki uzmanlar çocuğun psikolojisine göre eğitim planı hazırlıyor. Çocuklarımız ne sorarsa sorsun kesinlikle geçiştirmeden cevap verin. Çocuğunuz 2 yaşına geldiğinde evde bir birey olduğunu biliyor olacak ve sizden ona göre davranış bekliyor olacak. Diğer bir konu çocuğunuz ilerde özgüvenli olmasını istiyorsanız seçimlerini kendisinin yapmasına izin verin sonucu iyi yada kötü fark etmez. Her iki sonucu yaşamasını sağlayın. Çocuğunuzun yerine karar verirseniz çocuğunuz yetişkin olduğunda size veya başka birine sormadan hiçbir girişimde bulunamaz. Kabuğundan asla çıkamaz. Benim çocuğum neden içine kapanık diye bu sefer sorular sormaya başlarsınız. Aslında küçük sebepler yatıyor altında, bu küçük bir örnekti. O yüzden kendinizi geliştirin uzmanları dinleyin. Çocuğun karnını doyurup uyutmak çocuk büyütmek anlamına gelmiyor. Unutmayın çocuklar bizim geleceğimiz onların gelecekleride bizim elimizde. Yani birbirimize bağlıyız. Başka büyük bir hata çocuğunuzu yaşıtlarıyla kıyaslamayın. Buda çocukta travmalara sebep oluyor maalesef komşunun çocuğu şunu yapıyor sen yapamıyorsun vs vs gibi söylemlerden uzak duralım.

Son olarak ta çocuğunuzun bedelsiz bir şeye sahip olamayacağını ona öğretin. Çünkü insan bedel ödediğine kıymet verir. Bedel ödemekten kastım sadece maddi değil manevi de bedel ödeyebilir insan. Eğer bir insan bedel öder ise o şeyin kıymetinide bilir. Siz de çocuğunuza bedel ödediğiniz için çok kıymet veriyorsunuz sevgili okurlar. Ödediğimiz bedeller inşallah boşa gitmez sevgili okurlar. Bir nebze de olsa sizlere bir şey aktarabildiğiysem ne mutlu bana. Tekrar görüşmek dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi