Bayram Şenocak görevden alınmayacak(!) Yumuşak geçiş yapılacak!

Dün gece yarısı bir twet attım. "AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım. İl Başkanı Mevlüt Uysal. Bayram Şenocak, ilçe belediye başkan adayı. 13 ilçenin belediye başkan adayını Yıldırım belirleyecek. Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak."
Bu satırları yazarken, tweti görenlerin sayısı 6 bine yaklaştı. 
TBMM Meclis Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'nı şartları kabul edilirse kabul edeceğini söylemiş. Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım'ın şartlarını kabul etmiş. 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile kesinlikle çalışmak istemediğini, Avcılar ilçesine belediye başkan adayı olarak görevlendirilmesini, İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın İl Başkanı olarak atanmasını ve kazandığında İstanbul'u beraber yönetmelerinin daha doğru olacağını ve Uysal'ın İBB Başkanlığı'ndan sonra bir ilçeye belediye başkan adayı olarak gönderilmesinin doğru olmadığını ifade etmiş.
Ayrıca AK Parti'nin iktidar ve muhalefette olduğu İstanbul'un kritik olan 13 ilçesinin belediye başkan adayının kendisi tarafından atanmasını isteyen Yıldırım, dört dönemdir Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yapan Murat Aydın ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç gibi isimlerinde başka ilçelerden aday gösterilmesinin doğru olmadığını vurgulamış. 
Ayrıca Yıldırım, kendisinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmasını ve protokolda üst düzeyde temsil edilmesinin eski bir başbakan ve TBMM başkanı olarak daha anlamlı ve doğru olduğunu anlatmış.
Ve ileri sürdüğü tüm şartlar Erdoğan tarafından kabul edilmiş.
****
Erdoğan'ın masaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sürmesinin nedeni ise, damat Berat Albayrak ve ailenin Yıldırım'ı ve şartlarını kabul etmesi için olduğunu tahmin ediyorum. Diyeceksiniz ki, Erdoğan o kadar güçlü ki, aile fertleri kim oluyor? O zaman salı günkü köşe yazımı bir kez daha okumanızı öneririm. (https://www.gazetedamga.com.tr/ak-parti-yerel-secimleri-kaybederse-ne-olur-makale,1388.html)

Bayram Şenocak görevden alındı mı?
Düşüncemizi baştan söyleyelim. Şenocak görevden alınmayacak. Görev değişikliği yapılacak. Şenocak, AK Parti'nin kesin kazanma ihtimali olan bir ilçeye belediye başkan adayı olarak atanacak. Yerine de, İBB Başkanı Uysal kabul ederse gelecek. Yukarda bunu ifade etmiştim.
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışı gezisine çıktı. Kendisi dönmeden Şenocak'ın görev değişikliği yapılmayacaktır. Ve büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının isimleri de yurtdışı gezisinden dönüşte açıklanacaktır. İşte o açıklamayla, Şenocak'ın il başkanlığı serüvenide bitmiş olacaktır. 
****
Şimdi iki haftadır İstanbul'un 39 ilçesinde aday diye duyurulan iki üç listedeki isimlerin aday olamayacağını ve kartların yeniden karılacağının altını çizelim.
Doğal olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak kişinin, seçim kazanmak istiyorsa, ilçelerde ki başkan adaylarının da kazanabilecek aynı zamanda kaybetse bile daha fazla oy alabilecek isimlerden olmasını istemesi kadar da doğal bir şey olamaz.
Ancak 17 yıldır yerelde ve merkezde iktidar olan AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili aday olabilecek isimlerin içerden sızdırılmasının ise parti içersinde kopan fırtınanın göstergesi olduğunun altını çizelim.

Birbirlerini Fetö ile suçlamak şimdi moda
İsmi aday olarak geçen, mevcut belediye başkanlığı yapan ya da aday olacağı iddia edilen kimi kişilerle ilgili, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul teşkilatlarında da kıyamet kopuyor. Mevcut aday gösterilen, gösterilmesi düşünülen isimlerle ilgili Fetöcü iddiaları teşkilatların en küçük birimlerinde bile çok ağır iddialar sosyal medyada yazılıyor ve ulu orta her yerde konuşuluyor.
Fetöcü iddiaları 15 Temmuz darbe girişiminden beri demoklesin kılıcı gibi herkesin başının üzerinde geziyor. 
Doğal olarak 15 Temmuz darbe girişiminin milat olarak alınmaması, 17-25 Aralık tarihinin milat alınması özellikle en az 13-15 yıl beraber yol yürümüş (sadece yol yürümüş olması da yetmez kız alıp verilmiş akraba olunmuş, beraber ticaret yapmış) olanların AK Parti teşkilatlarında birbirlerini tanıması bunun üzerinden kıyamet koparmaları da anlaşılabilir birşeydir.

Kahriman ve Küçük isimleri dikkat çekiyor
Bölgemizde Velittin Küçük'ün Büyükçekmece'den aday gösterileceğinin söylenmesi ilçede ciddi bir heyacan yaratmış durumda. Velittin Küçük'ün isminin aday olarak geçmesinin, 25 yıldır belediye başkanlığı yapan hayatını belediyeciliğe adamış olan Dr. Hasan Akgün için sürpriz olduğunu ve bundan rahatsız olduğunu tahmin ediyorum.
Küçük, isminin aday adaylarını etrafında toparlayabileceği gibi sahada Akgün'ü ciddi olarak zorlayacağını düşünüyorum. 
Silivri'de Hüseyin Turan isminin öne çıktığını, Çatalca'da sürpriz olabileceğini, Beylikdüzü'nde ise aday olarak açıklamanın yapılacağı ana kadar sürprize açık olduğunu belirtelim.
Özellikle Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı İşadamı Halis Kahriman'ın sahada ciddi olarak çalıştığını ve tüm adaylardan daha çok çalıştığını gözlemliyorum. Kahriman'ın, aday olduğunda kesinlikle seçimleri kazanıp kesintiye uğrayan AK Parti belediyecilik hizmetlerine devam edeceğini iddialı olarak ifade etmesi dikkat çekiyor.

Son söz: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışı gezisinden döner dönmez 15 Aralık tarihine kadar İstanbul Büyükşehir ve 39 ilçenin adaylarını açıklayarak son noktayı koyacak. Ancak bu arada çok liste savaşlarını göreceğiz. Kimileri kendi isimlerini o listelerde gördüğü için mutlu olacak. Ancak şunu da söyleyelim. İsimleri ilçeler için konuşulan kişilerle bugüne kadar yukardan "sen aday mısın" denilmediğini, İl Başkanı Şenocak'ın desteklediği isimlerin de işlerinin başka bir bahara kalacağının altını çizelim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi