Akgün; 'Havalar biraz ısınsın sizi çayıra çıkaracağım.”

Akgün; 'Havalar biraz ısınsın sizi çayıra çıkaracağım.”
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin şubat ayı gündemi oldukça hararetli konuşmalara sahne oldu. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında önemli konular gündeme geldi. Toplantıyı açarken pandemi sürecine değinen Akgün, “Meclis oturumlarını kısa tutacağız pandemi nedeniyle. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bar bar bağırıyor. Buna önlem almak zorundayız. Yeni tip koronavirüse karşı herkes kendini korusun. Bu işin otoriteleri bu konuda gerekli uyarıları yapıyor. Toplu hald

Açılış konuşmasının ardından söz alan AK Partili Meclis üyesi Zerrin Çağlar ise Kemerdere bölgesindeki kapalı pazar yerini meclis gündemine taşıdı. Çağlar, “Daha önce Büyükçekmece Kemerdere Bölgesi'nde bulunan bir alana kapalı pazar yeri kurulması için bir meclis kararımız geçmişti. Şimdi meclis kararını alırken siz demiştiniz ki; Tamam biz pazar yerini veriyoruz ama tahsis işlemine geldiğinde bunu da mecliste konuşacağız demiştiniz. Şimdi birkaç gündür sosyal medya üzerinden kapalı pazar yeriyle ilgili tahsis işlemlerinin başladığına dair yayın yapılıyor. Esnaflarda bizi aradı. Çok fahiş fiyatlar var. Yaklaşık 50 bin lira üzerinden satış yapılıyormuş” dedi.

Çağlar'a yanıt veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise “Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok. Simsarlar devreye girmiş, üçkağıtçılar devreye girmiş olabilir. Ayrıca satış yok tahsis var. Teklifler gelecek, encümende karara bağlanacak' dedi. 

Olay netliğe kavuşana kadar gerekirse kapalı pazar yerinin inşaatının durdurulacağını da aktaran Akgün, “Bu iş için bir komisyon kuracağız. Zabıtamız kapalı pazar esnafının da görüşlerini alacak. Salı gününki belediye encümenine bu konu gelecek. Bu konu çok hassas bir konu. Yani vatandaşın zoraki olarak sen bunu bu fiyata alacaksın gibi bir durumda kalmaması için en hızlı kararları alacaksınız. Gerekirse kararlar alınana kadar inşaat durdurulacak” dedi.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.