Esas soykırımı Ermeniler yaptı

Esas soykırımı Ermeniler yaptı
ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde soykırım açıklamasının ardından, Birinci Dünya Savaşı yıllarında büyük bir Ermeni zulmüne maruz kalan serhat şehirlerinin sakinlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği'nden yapılan açıklamada, Biden'a tepki gösterilerek, "Bilindiği üzere Doğu Anadolu’da Ermeni vahşetini en acı şekilde yaşayan bölgeler Kars Ardahan Iğdır ve çevresidir. Siz bugün kendi sözde soykırım yalanı ile ayinlerinizi yaparken, bizler ise sizin katlettiğiniz masum insanların toplu mezarını buluyoruz. Şu an Kars Ardahan Iğdır da Ermeni katliamına maruz kalan insanlarımızın işkenceler sonucu yakılarak katledildiği Köylerin Samanlığında mahzun insanları bulmaktayız. Tarihte eşi benzeri az bulunan katliamlar ve işkencelerle Kars Ardahan Iğdır da halkı soykırıma uğratan Ermeniler, bin yıldır Türk idaresinde hiçbir şekilde ayrımcılığa tabi tutulmadan yaşadıkları bu toprakları kana bulamışlardır" denildi.



Akıl almaz işkence gördüler

"Rus işgali ve Ermeni mezalimi karşısında Kars, Ardahan, Iğdır’dan bir kısmı göç edip yurtlarını terk ederken, çeşitli sebeplerle göç edemeyip kalanlar ise Ermeni vahşetinin akıl almaz işkencelerini gördükten sonra katledilmişlerdir" denilen açıklamada, "Binlerce insanımız Kars Ardahan Iğdır da Ermeni katliamından uzaklaşmak için çaba sarf ederken; bir kısmı tifo, dizanteri, kolera vb. hastalığa yakalanarak yolda hayatlarını kaybetmiş, bir kısmı ise yorgunluktan, açlıktan yollarda kalarak düşman elinde ölüme terk edilmiştir. Öte yandan kaçamayan ve topraklarını terk etmek istemeyen insanlarımızın bir kısmı dağlara sığınırken, bir kısmı da yıllardır beraber yaşadıkları, komşuluk ve iş ortaklıkları yaptıkları Ermenilerin bir gün kendilerine kötülük edeceklerine, işkence edip öldüreceklerine, ev ve iş yerlerini talan edip yakacaklarına inanmamış ve beklemişlerdir. Aslında masum insanlarımız yanılmışlardır ve bu yanılgının faturasını ise iğrenç vahşi katliamlara maruz kalarak ödemişlerdir. 1915 yılında Ermeniler tarafından vahşice gerçekleştirilen bu katliamda gün yüzüne çıkartılan masum Müslümanların vücutları akıl almaz yöntemlerle önce kesici aletlerle işkenceye maruz kalmış, ardından gaz yağı dökülüp yakılarak topluca samanlıklarda katledilmişlerdir" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.