Borçlar siliniyor, ödenen paralar iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin

Borçlar siliniyor, ödenen paralar iade edilecek!  Hesabınızı kontrol edin
Anayasa Mahkemesi son noktayı koydu. Geçtiğimiz dönemlerde kesilen bir çok ceza kalemi iptal edildi. O cezalar iade edecek.

HÜSAMETTİN OZAN ASLAN- Anayasa Mahkemesi verdiği bir kararla pandemi döneminde insanlara kesilen değişik kararları iptal etti.
Pandemi döneminde maske takmadığı için kesilen cezalar iptal edilecek, kesilen cezayı ödeyen vatandaşların paraları iade edilecek. 321 bin kişi tarafından ödenen cezaların toplamının 309 milyon lira olduğu açıklandı.

ANAYASA MAHKEMESİ SON NOKTAYI KOYDU

Pandemi süresince getirilen sokağa çıkma yasağı ve maske takma sebebiyle ceza alan kişilerin aldığı ceza tutarının 1 milyon 388 bin865 lira olduğu toplam ceza miktarının 3 milyar liraya ulaşmıştı. Ceza kesilen her dört kişiden biri cezasını ödemişti.
1 milyon 67 bin 485 kişin cezasını ödemesi ve 2.7 milyar lira ceza yeni yasa ile tamamen silindi.

Anayasa Mahkemesi 11 Mart 2020 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasından kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle kesilip tahsil edilen ceza miktarlarının iade edilmeme kararını iptal etti.

Böylelikle pandemi döneminde kesilen ve tahsil edilen cezalar iade edilecek. Vatandaşlar ödemeleri e devlet hesapları üzerinden takip edebilirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.