Gençleşmek için servet harcamayın! Botoks kadar etkili!

Gençleşmek için servet harcamayın! Botoks kadar etkili!
Her gece uykudan önce sürün ve sonucu bizzat yaşayın. Botokstan etkili bu yöntem ile gençleşmek için servet ödemeyin.

Fatma Müge Yücetürk - Sarkan ciltten kurtulmanın en kolay yolu botoks olarak bilinse de birçok doğal yöntem ile cildinizi gençleştirebilirsiniz. Botoks yapmadan bazı doğal çözümler ile hem ekonomik hem sağlıklı bir şekilde yaşlanma sürecinizi yavaşlatabilir, hatta sarkan cildinizi gençleştirebilirsiniz.

İnsanlar özveri, disiplin ve düzen gerektirmesi nedeniyle doğal yöntemlerden uzaklaşıp daha hızlı sonuç almak için daha çok botoks gibi yöntemleri tercih etseler bile doğal yollar ile daha uzun vadede çok daha sağlıklı bir bedene kavuşabilirler. Doğal yöntemler sadece cildinizin sarkmasını önlemekle kalmaz aynı zamanda vücudunuzda çok fazla güzellikler meydana getirir.
İşte bazı ipuçları…

KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULMAK İÇİN ŞEKERDEN UZAK DURUN

Sürekli şeker tüketimi sindirim sisteminde glikasyon sürecini başlatır ve insan cildine telafisi mümkün olmayan zararlar verir. Glikasyon süreci vücudun ürettiği cildi sıkı tutan proteinleri olması gerekenden çok daha hızlı parçalar ve düzenli çoğalmasına engel teşkil eder. Hızlı parçalanan proteinler vücudunuzda kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur cildiniz sarkabilir. Şekerden uzak durduğunuz ve aşırı tüketimi bıraktığınız andan itibaren vücudunuzda yeniden kolejen üretimi başlayacak hem cildiniz hem de vücudunuz güçlenecektir.
Şekeri tüketimi tamamen bırakmak tehlikeli olduğu gibi çok tüketmek de zararlıdır. Bir insanın ortalama şeker tüketimi günlük 6 çay kaşığıdır. Özellikle sabah çay ve kahve tüketirken şekerden uzak durmanız gün içerisinde vücudunuzun daha dinç olmasına destek
verir.

EN İYİ NEMLENDİRİCİLERDEN BİRİ: HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Cildinizi sürekli nemli ve pürüzsüz bir şekilde gençleştirmek tıkanan gözenekleri açmak, kırışıklıkları doldurmak için en iyi nemlendiricilerden biri olan Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. İçerisinde bulunan yağ asitleri, su bazlı nemlendiriciler, moleküler hafifliği sayesinde cilde daha fazla nüfuz eden Hindistan cevizi yağı cildinizin doğal proteinlerini de korur.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre Ulusal Sağlık Enstitü tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre Hindistan cevizi yağı kuru ciltleri tedavi eder, cildin sarkmasını önler, kırışıklıkları gideriyor. Sabahları cilde az miktarda sürülen, akşam yatmadan önce sürülen Hindistan cevizi yağından yüksek verim alınırken insanların genellikle boyun bölgelerine sürmeyi unuttuğu belirtilirken boyun bölgesine sürülen Hindistan cevizi yağının verimli olacağı bildirildi.

PAHALI NEMLENDİRİCİLER YERİNE DOĞAL ANTİOKSİDANLAR TÜKETİN

İnsan vücudundaki en büyük organ insan cildidir ve en çok dezenformasyona maruz kalan kısımdır. Her gün direk bir etkileşime altında olamasa bile bulunduğu durum ve bölge itibariyle insan vücudu direk dış dünyanın olumsuz etkilerine maruz kalmaktadır. Bunun için antioksidan yönünden zengin gıdalar tüketmek vücudunuzun maruz kaldığı çağımızın hastalığı stres başta olmak üzere tüm zararlar ile mücadele etmesine büyük ölçüde yardımcı olur.

Ekonomik değeri yüksek olan nemlendiricilere büyük paralar harcamak yerine cildinizi nemlendirecek vücut direncinizi artıracak, yaşlanma belirtilerini azaltacak besinler tüketebilirsiniz. Antioksidan yönünden zengin bazı doğal ürünler şunlardır: Yaban mersini, böğürtlen, barbunya fasulye, ıspanak, çilek, üzüm, lahana…

YÜZÜNÜ BOL SUYLA YIKAYIN, SOĞUKSU MASAJI YAPIN

İnsanlar güzel ve dinç görünmek için yoğun makyaj ürünleri kullanıyor. Uzun süre doğal olmayan makyaj ürünlerine maruz kalan insan cildi büyük zarar görüyor. Süre uzadıkça insanların vücudunun gördüğü zarar oranı artıyor. İnsan cildi makyaj ürünlerindeki kimyasallar maruz kalıyor ayrıca bu kimyasallar nedeniyle hücrelerden oluşan stres miktarı zararı daha büyük ve onarılmaz boyutlara taşıyor.

Bu tür zararlardan kurtulmak için öncelikle makyaj ürünlerini mümkün olduğunca kullanılmaması gerekiyor. Kullanılması halinde ise en kısa sürede çok iyi temizlenmesi vücudun ve cildin sağlığı açısından büyük önem taşıyor.
Gözenekleri dolduran kimyasal makyaj ürünlerinin yoğun ve ince bir şekilde doğal ürünlerle temizlenmesinin ardından cilde biraz soğuk su masajı uygulanması cildin çabuk toparlanmasına neden oluyor. Cildinizin maruz kaldığı kimyasalların etkilerini temizlemek için hafta en az bir defa Hindistan cevizi yağı ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.