Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay açıklaması: Hesabını soracağım

Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay açıklaması: Hesabını soracağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Can Atalay'ın derhal serbest bırakılması gerektiği çağrısında bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- Gezi davasında 18 yıl hapis cezası verilerek 25 Nisan 2022’de tutuklanan avukat Can Atalay, TİP listelerinden Hatay milletvekili seçilerek Meclis'e girmeye hak kazanmıştı.

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni için toplandığında da Türkiye İşçi Partisi tarafından TBMM'de yemin töreni olmasına rağmen hukuksuz biçimde cezaevinde tutulduğu dile getirilmişti.

Atalay'ın tutukluluğun bitmesi için başvuruda bulunulmasına rağmen ise tutukluk hali devam ediyor.

Söz konusu yaşanan bu durumda Atalay'ın serbest bırakılmasına yönelik çağrılar sürerken son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da derhal serbest bırakılması gerektiğini ve bunun hesabını soracağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Seçilmiş milletvekilini hukuksuzca, hakkında karar olmadan hapiste tutmak, sadece onu değil ona oy veren insanları da tutuklamaktır. Can Atalay'ı derhal serbest bırakın" dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Seçilmiş milletvekilini hukuksuzca, hakkında karar olmadan hapiste tutmak, sadece onu değil ona oy veren insanları da tutuklamaktır. Erdoğan ve onun ağzına bakıp adaletli karar almaktan korkan adaletsiz hukukçular, sizden bunun hesabını soracağım. Bu topluma daha fazla zarar vermeyin, adaletteki erozyonu durdurun. Can Atalay'ı derhal serbest bırakın"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.