İhtiyaç sahibi ailelere 5 bin lira Kurban Bayramı harçlığı

İhtiyaç sahibi ailelere 5 bin lira Kurban Bayramı harçlığı
Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi aileleri sevindiren haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı 5 bin lira bayram harçlığı verilecek.

HÜSAMETTİN OZAN ASLAN- 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeniden seçilen Cumhurbaşkanı yeni kabineyi açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirilen Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, görevini Derya Yanık'tan devraldı.

Çiçeği burnunda Bakan Mahinur Göktaş yaklaşan kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere müjdeyi verdi.
Yapılan açıklamaya göre, kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere hane baş 5 bin lira bayram harçlığı verilecek.

Sadece dar gelirli ailelere hane başı olarak ödenecek bayram harçlığından faydalanacak aileler e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak olan yardım başvuruları bayram öncesi sonuçlanacak ve paralar bayramdan önce dar gelirli ailelerin hesaplarına yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi alilere düzenli ödemeler yaparken, bayramlarda ekstre ödeme yaparak bu ailelerin imdadına yetişiyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz döneminde ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yayında olan Ali Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bayram öncesi yapacağı ödemeler ile dar gelirli hanelerin bayram öncesi rahat bir nefes alması için elini taşın altına koyuyor.

BAKANLIKTAN SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM YARDIMI

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olan ve her koşulda varlığını hissettiren Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bayram harçlığı ödemesini almak isteyen dar gelirliler e-devlet üzerinden yardım veya bayram harçlığı başvurusu yapmaları gerekiyor.
Bayram harçlığı ödeneğinden daha önceden sisteme kayıtlı bilinen sosyal yardım alanlar faydalanabilecek. İhtiyaç sahibi hanelerin bireylerinden biri e-devlet girişi yaparak Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan başvuru formunu doldurabilirler. Başvurular 11 haneli Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre haftanın belirli günlerinde kabul ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik no ile hangi günlerde başvuru yapabileceğini öğrenmek isteyen ihtiyaç sahibi aileler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal medya hesaplarından, resmi internet sitelerinden ve iletişim hatlarından bilgi alabilirler.

AİLE BAKANLIĞI BAYRAM YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kurban bayramı harçlığı yardımında faydalanmak için bazı şartlar var. Bu yardımdan faydalanabilmek için ailenin sosyal yardım alıyor olması gerekiyor.
Ayrıca hane halkında kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.
Eğer bakanlığın aradığı şartları taşıyorsanız kimlik numaranızın son hanesine göre başvurunuzu yaparak kurban bayramı öncesinde 5 bin liraya kadar yardım alabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.