Yeni yüksek teknolojili radarlar suçluları anında tespit ediyor

Yeni yüksek teknolojili radarlar  suçluları anında tespit ediyor
Yeni ileri teknoloji hız radarları, kural tanımayan sürücüleri daha etkin bir şekilde tespit etmek amacıyla Avrupa ülkelerinde devreye alınıyor. Bu cihazlar aynı zamanda aranan sunucuları da anında tespit edip merkeze bildiriyor.

Karayollarında hız sınırlarına uymayan sürücüler için yeni ve gelişmiş bir kabus, yol güvenliğinin iyileştirilmesine kesin bir katkı sağlamak amacıyla Fransa'da devreye alındı.

Fransız hükümetinden gerekli onayları almış olan yeni teknoloji Parifex Nano hız radarlarının hizmet vermeye başlaması ve tüm sınır ihlalcilerini anında yakalayacak.

Yeni tip radarlar, 360 derecelik gözetleme sunan ve 100 metreden fazla mesafeyi kapsayan sensörler ile lazer ışınlarını birleştiren 3D-LiDAR teknolojisini sunuyor.

CİHAZLAR AYNI SÜRÜCÜLERE KURALA UYMA EMRİ VERECEK

Bu şekilde radarlar, araçların anlık hızlarının tam olarak hesaplanmasını sağlayan bir dijital "kontrol bölgesi" oluşturuyor. Cihazlar, kontrollü bölge içinde hareket ederken arabanın ardışık konumlarına göre hesaplanan hızların ortalamasını belirleyebiliyor.

Parifex Nano radarlarının büyük bir teknolojik avantajı, her bir aracı ayrı, tekil birimlere ayırabilmesi ve aşırı hızın yanı sıra kırmızı ışık ihlalleri ve cep telefonu kullanımı gibi diğer ihlalleri de tespit edebiliyor.

Aynı zamanda, radarlar her koşulda özellikle hassastır ve hem tripodlara hem de devriye arabalarının bagajına monte edilebilirler.
Son olarak, akıllı sensörleri özellikle otonom sürüşe geçişte faydalı olabilir. Radarlar, araçlarla iletişim kurabilecek ve otonom olarak yavaşlamalarını emredebilecek.

Hükümetin yasadışı sürücüleri kaydetmek için çok sayıda cihaza sahip olmayı hedeflemesiyle, Fransa'da trafik ihlallerinin azalacağı tahmin ediliyor. Bu cihazların büyük bir bölümü aynı anda 32 aracı "yakalayabilecek" dönen görüntülü (taret tipi) yüksek hassasiyetli radarlar olacak .

TÜRKİYE’DE YÜKSEK TEKLONOJİ RADARLAR KULLANILACAK MI?

Son yıllarda  özellikle İHA, SİHA konusunda dünyada sayılı ülkeler arasına giren Türkiye’nin büyük önem verdiği karayolu ulaşım güvenliği için bu tür bir çalışma hazırlığı olup olmadığına ilgili resmi bir açıklama olmadı.
Ancak daha önce karayolları kenarına konulan maketler ile sürücüler uyarılarak karayollarına meydana gelen kazaların oranında gözle görülür bir azalma meydana gelmişti.
Günümüz dron teknolojisi ile zaman zaman uygulama yapan Emniyet ve Jandarma ekipleri karayolları trafik denetimi için ellerinde olan tüm teknolojik cihazları azami ölçüde kullanıyor.
Yine yüksek aksiyonlu sürüşler için ağır maddi cezaları uygulanan Türkiye’de çok fazla zaman geçmeden Avrupa ülkelerinde kullanılan yüksek hassasiyetli radar cihazlarının özellikle büyükşehirlerden başlamak üzere tüm ülke genelinde yayıngılaşması bekleniyor.
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.