Yatırım yapanlar dikkat! O altın türünün satışına yasak geliyor

Yatırım yapanlar dikkat! O altın türünün satışına yasak geliyor
Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın ve türevlerine yeni düzenleme geliyor. Bakanlık tarafından alınan karara göre en çok satışı bulunan altın türünün satışına izin verilmeyecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni bir karara göre ülkemizde en çok satışı bulunan altın türünün artık satışı yasaklanacak.

Piyasa analisti İslam Memiş, altına yatırım yapan milyonlara önemli uyarılarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı yeni kısıtlama neticesinde kuyumcularda dolandırıcılığı önlemek amacıyla kesme altın satışının yasaklanacağı ve artık satışının yapılmayacağını duyurdu.

kesme-altin.webp

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı!

Piyasada "kesme altın" olarak nitelendirilen altınların satışının yasaklanmasının ardından İslam Memiş'ten bir diğer altın uyarısı geldi. Memiş'e göre; çok yakında gram altının da üretiminin yasaklanacağını iddia ederek altına yatırım yapan vatandaşları uyardı. 2024 yılında 22 ayar gram altınların piyasalarda yerini alacağını ifade etti.

altinn5.webp

Altına yönelik alınacak yeni kararların birikim alışkanlıklarını değiştireceğinin altını çizen İslam Memiş, bütçesi düşük olup gram altına yatırım yapan vatandaşların, gram altının 22 ayar altınla satışı olmaya başladığında yatırımcıların birikim için ayırdığı paranın piyasaya geri dönmesini öngördüğü belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.