Hasret sona eriyor, Sertab Erener yeniden Eurovision'a gidiyor!

Hasret sona eriyor, Sertab Erener yeniden Eurovision'a gidiyor!
Türkiye'ye ilk kez Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik getiren sanatçı Sertab Erener, milyonların yıllardır beklediği o müjdeli haberi verdi.

Ülkemizi 2003 yılında Everyway That I Can şarkısıyla gururlandırarak Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik elde eden başarılı sanatçı Sertab Erener milyonları ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Bu yıl İsveç'te düzenlenecek 2024 Eurovision Şarkı Yarışması için davet aldığını duyuran Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision sahnesinde şarkı söyleyecek.

Yeniden Eurovision'a gidiyor!

Eurovision'un kraliçesi Sertab Erener, şahane performansı ve dillere destan olan Everyway That I Can şarkısının bir benzerini 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda yeniden seslendireceğini açıkladı. Yıllardır hasret kalınan ve adaletsiz puanlama sistemi nedeniyle Türkiye'nin katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışması'nda, yıllar sonra Türk Bayrağı yeniden dalgalanacak.

Sertab Erener İstanbul'daki konserinde müjdeli haberi hayranlarına verirken, ülkemiz için yeniden Eurovision heyecanını yaşatmış oldu. Bu yıl İsveç'te düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışmasına Türkiye katılmayacak fakat Sertab Erener konuk sanatçı olarak sahnede yer alacak.

s-ad0e2c56c30bc811a752214c5924f9052c93cde0.webp

Ülkemizde ilk olarak Eurovision Şarkı Yarışması'na katılım "Seninle Bir Dakika" şarkısı ile Semiha Yankı yapmıştı. 2003 yılında Sertab Erener Türkiye'nin göğsünü kabartmış ve ilk kez Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik elde etmişti. Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması'na 2004'te Athena "For Real", 2005'te Gülseren "Rimi Rimi Ley", 2006'da Sibel Tüzün "Superstar", 2007'de Kenan Doğulu "Shake It Up Şekerim", 2008'de Mor ve Ötesi "Deli, 2009'da Hadise "Düm Tek Tek", 2010'da Manga "We Could Be The Same", 2011'de Yüksek Sadakat "Live It Up" ve son olarak 2012 yılında Can Bonomo "Love Me Back" şarkısıyla katılmışlardı. Türkiye 12 yıldır Eurovision Şarkı Yarışması katılmama kararı almıştı.

mamlogfx-ebu.jpg


2024 Eurovision ne zaman başlayacak, Türkiye'de saat kaçta yayınlanacak?

İsveç'ten gelen daveti kabul eden Erener, çalışmalara başladığını duyurdu. 2024 Eurovision bu yıl ilk yarı 07 Mayıs 2024 Salı günü başlayacak ve ikinci etabı 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü TR saatiyle 22:00'da Eurovision Song Contest sosyal medya resmi hesaplarından canlı olarak izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.