Aşk engel tanımaz!

Aşk engel tanımaz!
Esenyurt Yakamoz Engelliler Derneği üyesi olan Fatma-İlker Cömert çifti yaşadıkları aşkı, Damga'ya anlattı. Birliktelikleriyle beraber herkese aşk engel tanımaz dedirten ikili, “Bütün engellere rağmen birbirimize sarıldık, her türlü zorluğu el ele verip aştık” dedi

Esenyurt Yakamoz Engeliler Derneği'nin hem varlığı hem de işleyisi birçok habere konu olacak cinsten. Dernek üyesi Fatma-İlker Cömert çiftinin yaşadığı aşktan tutun da derneğin gayret ve çabası da okunmaya değer. Dernek Başkanı Filiz Çakıcı da, Esenyurt'ta yürüttükleri çalışmalara kadar önemli bilgiler verdi. Çakıcı, “Derneğimizi üç aya yakın oldu açtık. Pandemiden dolayı bizde sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü kendi imkânlarımızla ve bütçemizle açtık. Bu yüzden toplumla bir araya gelip derneğimizi tanıtamadık. İleriki zamanlarda daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Öncelikle oluşturulan yönetim kurulu tarafından başkan olarak ben seçildim. Beni uygun gördüler. Amacımız, Esenyurt’ta binin üzerinden dernek var diyebiliriz. Ama faaliyetlerinin çok aktif ve yeterli olduğunu düşünmüyorum. Araştırmalarımıza göre derneklerin çoğu farklı amaçlarda kullanılıyor. Biz de gönül işiyle başladık. Esenyurt’ta engelli vatandaşlarımıza ulaşıp bu engelleri yıkacağız. Yüreğimizi bu yola koyduk. Şuana kadar onun üzerinden engelli üyemiz var. Bunların içinde mağdur olanların sayısı fazla. Bizler gıda, elbise yardımında bulunduk. Şöyle bir örnek verebilirim; bir kadın engellimiz var ve kemik hastalığından dolayı şuanda dışarı çıkamıyor. 10 yaşında çocuğu var oda engelli. Onlara ulaştık. Destek olarak aylık sadece 50TL alıyorlar. Düşündüğümüzde engelli bir vatandaş bununla ne yapabilir? Böyle örnek verilecek fazla mağdur engelli vatandaşımız var. Pandemiden ve sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı istediğimiz aşamaya gelemedik. Gönül işiyle başladığımız için her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz. Esenyurt büyük ve kalabalık bir ilçe. Bizde gezeceğiz nerede zor durumda engelli vatandaşımız varsa onlara umut olacağız” ifadelerini kullandı.

esenyurt yakamoz engelliler derneği zehra çelik

Yağlı boya çalışması yapıyor

Yakamoz Engelliler Derneği üyesi olan engelli çiftimiz Fatma-İlker Cömert ise aşk engel tanımaz cümlesine örnek oldular. Zihinsel engelli olan çiftimiz tanışma hikâyelerini Damga’ya anlattılar. Fatma Cömert doğuştan engelli olmadığını ve yaşadığı aile travmasından dolayı engelli olduğunu söyledi. Fatma Cömert, “Küçük yaşlarda ailevi nedenlerden dolayı kardeşlerimle psikolojik olarak çok yıprandık. Annem ve babam ben 6 yaşındayken ayrılmışlar. Ablamla belli bir süreye kadar çocuk esirgeme yurdunda kaldık. Ağabeyimde başka bir bölgede yurda verdiler. Yurtta şiddet ve işkence gördük. Halam bizi görmeye gelince buna şahit oldu ve bizi yurttan aldı. Babaannemle yaşamaya başladık. 24 yaşındayken travmalar yaşamaya başladım. Şuan çalışamıyorum. Evde zamanım oldukça yağlı boya çalışması yapıyorum ve el işi örüyorum. Latte adında kedimiz var. Oda ailemizden biri, çocuğumuz gibi oldu. Evde vaktimi bu şekilde geçiriyorum. Annem ve babamla görüşmüyorum. Annemi 21 yaşında gördüm. Ondan sonra da artık görmedim” diyerek belirtti.




Teröristler işkence etti

Çiftimizden İlker Cömert ise askerlik yaptığı dönemde 1990 yılında terör örgütü tarafından kaçırılarak 15 gün işkenceye maruz kaldığını söyledi. İlker Cömert, “O dönemde yaşadığım bu olay zihnimde darbe izi bıraktı. Gözümün önünde birçok arkadaşım işkence edilerek şehit edildi. 15 günün sonunda devletimiz tarafından yerimiz tespit edildi ve kurtulduk. Daha sonrasında askerliğime son verilerek tedavi altına alındım. Tedaviden sonra eski halime dönemedim. İnsanlar beni dışarda deli sanıyorlar. Bazı zamanlar dışlandığım oluyor. Ama deli değilim” dedi.


esenyurt yakamoz engelliler derneği zehra çelik


Mutlu bir evlilikleri var

Toplum Ruh Sağlık Merkezi’nde tanışan çiftimiz orada hayatlarını birleştirmeye, hayat arkadaşı olmaya karar verdiler. Mutlu bir evliliklerinin olduğunu söyleyen çift, “Birbirimize sırtımıza dayayarak bu yolda yürümeye karar verdik. Bütün engellere rağmen biz engelleri aşmayı başardık. Aşk ve sevgi engel tanımaz. İkimizde birbirimizi anlıyor ve dinliyoruz. Yuvamızda çok mutluyuz. Bir ömürde böyle sürmesini diliyoruz” olarak belirttiler.

ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.