Zor zamanda yetiştiler

Zor zamanda yetiştiler
Esenyurt Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Ramazan ayı ve 17 günlük ‘Tam Kapanma’ döneminde 16 bin 928 adet gıda kolisi, 29 bin 990 porsiyon sıcak yemek desteği, 384 paket kahvaltılık yardımı, 7 bin 591 adet alışveriş kartı, bebek bezi ve mama desteğinde bulunuldu" bilgisi verildi

Esenyurt Belediyesi mayıs ayında yapılan sosyal yardımları paylaştı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde 614 vatandaşı ‘Hasta Nakil Ambulansı’, bin 355 kişiyi de ‘Toplu Taşıma ve Asansörlü Araç’ hizmeti ile sağlık kuruluşlarına ulaştırdı. Ekipler, bin 333 vatandaşa ‘Evde Sağlık’, 15 kişiye düzenli olarak 66 saat ‘Evde Fizik Tedavi’ hizmeti vererek vatandaşların sağlıklı olmasına destek oldu. Esenyurt Belediyesi, Özel Eğitim Merkezi’nde 51 çocuğa 117 saat ‘Dil ve Konuşma Terapisi’ eğitimi, 34 çocuğa 96 seans ‘Bireysel Eğitim’, 8 çocuğa 13 saat ‘Oyun Terapileri’ ve 18 aileye ise 43 seans ‘Psikolojik Danışmanlık’ hizmeti verildi. Esenyurt Belediyesi, Engelliler Koordinasyon Merkezi ise engelli ve 65 yaş üzeri 40 vatandaşa ‘Evde Temizlik’, 45 vatandaşa ‘Kişisel Bakım’ hizmeti verirken, 84 vatandaşa da ‘Sağlıklı Beslenme’ ve ‘Diyet’ programı uyguladı" denildi.

Hayvanlar unutulmadı

Açıklamada Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarına da yer verilerek, "İlçe genelinde sokak hayvanlarına 18 bin 420 kilogram mama dağıtımı yapan ekipler, aynı zamanda can dostlarımızın sağlıklı yaşamaları için de destek verdi. Mayıs ayında 457 hayvanın tedavisini yapan ekipler, 472 hayvanın aşılamasını, 140 hayvanın ameliyatını, 116 kedi ve köpeğin de kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü dezenfeksiyon ekipleri; ilçedeki meydanlar, Covid-19 vakalarının bulunduğu bina girişleri, 83 cami, 5 cemevi ve ilçe genelinde tüm kamu kurumlarını da dezenfekte etti" ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın sonunda, "Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bin 181 ton asfalt, 6 bin 103 metrekare parke yol ve tamiratı yaptı. Daha yeşil bir Esenyurt için çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde 262 ağaç dikti" bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.