Fahiş kiralar cinneti körükledi...

Pandemiden sonra ortaya çıkan ekonomik kriz toplumun belini bükerken, özellikle kiralarda meydana gelen fahiş artış toplumsal bir sorun haline dönüştü. Gün geçmesin ki kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan bir msorunu gündeme düşmesin. Bazı kiracılar, fırsatı krize dönüştürtmeye çalışan ev sahiplerine kızıp oturduğu konutu yakarken bazıları kanlı bıçaklı kavgaya tutuşuyor. Ev sahipleri ise eski kiracılarını evden kovmak için umulmadık yöntedmlere başvuruyor.

İşte son zamanlarda güğndeme düşen olaylardan birkaçı...

Esenyurt'ta kiracı ile ev sahibi arasında anlaşmazlık yüzünden tartışma çıktı. İddiaya göre, Yusuf Yorulmaz isimli ev sahibi, bir yıl önce evini kiraladığı bir kadından aylardır ne kira ne de ortak gider parası alabildi. Kadın, son olarak da elinde bıçakla eşyalara ve daire kapısına zarar verip küfür ve tehditler savurdu. Yaşananları anlatan Yusuf Yorulmaz, aylardır kira alamadığını ileri sürdü. Yorulmaz, kiracının uyuşturucu madde kullandığını öne sürerek, "Biz daha önce polise, kaymakamlığa, her yere başvurduk; sonuç alamadık. Bugün de bu olaydan sonra söyledik, haneye tecavüz etmeye kalkıştı" dedi. Olaydan sonra polisin kiracıyı götürdüğünü ancak kısa süre sonra bırakıldığını dile getiren ev sahibi, "linde bıçakla gelip saldırdı, kapılara vurdu. Çocukların kulağını kapattık, sesi duymasınlar diye. Karşı daireye de saldırmaya başladı" ifadelerini kullandı. Öte yandan parmak izi kalmasın diye kiracının su döktüğünü iddia eden Yorulmaz "'Sizi yaşatmayacağım' diye bizi tehdit ediyor. Hiç kimsenin huzuru yok, binadaki herkes tedirgin" dedi.

***

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kiracı olarak yaşadıkları evden çıkarılmak istenen Merve Şimşek ve annesi Songül Şimşek, ev sahibinin akrabalarıyla tartıştı.

Ev sahibinin akrabaları kiracıya saldırdı

Almanya'da yaşayan ev sahibinden, evi boşaltmak için süre istenmesine rağmen, aynı apartmanda yaşayan akrabalarının, gece yarısı anne ve kıza saldırdığı ileri sürüldü.

Karakola giden Şimşek, ev sahibinin akrabalarından şikayetçi oldu. Ev sahibi ise iddiaları yalanlayarak, konuşmak istemediğini belirtti.

O anlar kaydedildi

Kavga anlarını, Merve Şimşek'in erkek kardeşi cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

***

Ümraniye Çakmak Mahallesi Gür Apartmanı'nda; ev sahibi Naci G. (70), 7 yıldır kiracı olan Halil İbrahim Karatürk’ten (35) zam talep etmesi üzerine, Karatürk bu fiyatı karşılayamayacağını söyledi ve tartışma çıktı. Olayın üstüne Halil İbrahim Karatürk ev sahibinin hesabına 3 bin TL para yatırdı. Yatırılan parayı az bulan ev sahibi Naci G., kiracısı olduğu Halil İbrahim Karatürk’ün dairesine giderek sözlü ve fiziksel tacizde bulundu. Karatürk’ün kapıyı açması sonucu, Naci G. küfür tehdit ve hakaretler savurarak Karatürk’e saldırdı. Çıkan tartışma kısa sürede fiziksel kavgaya dönüşürken, çıkan arbede sonrasında Karatürk’ün elinde hasar meydana geldi. Olayın ardından apartman sakinleri ev sahibi Naci G. ve kiracı Halil İbrahim Karatürkün arasına girerek kavgayı yatıştırmaya çalıştı. Çıkan arbede sonrası hukuki süreç başlatan Karatürk darp raporu aldı.

***

İstanbul'da, ev sahibinin deprem sigortası adı altında tahliye kağıdı imzalatmasına öfkelenen kiracı evi yaktı. Sultangazi ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, apartmanın birinci katındaki dairede kiracı ile ev sahibi Ç.Y. arasında zam tartışması yaşandı. İddiaya göre, ev sahibi evin kirasını 900 TL'den 2 bin TL'ye çıkarmak istedi. Kiracı, zammın çok fazla olduğunu belirterek, kabul etmedi. Ev sahibi kiracısını evden çıkaramayınca bu kez babasına deprem sigortası adı altında tahliye kağıdı imzalattı. Süreci yargıya taşıyan Fatih E., kiracısı için tahliye kararı aldırttı. Cuma günü evdeki eşyalar boşaltıldı. Bunun üzerine kiracısı bu akşam ev sahibinin oturduğu dairenin önüne gelerek, daire önündeki ayakkabılara benzin dökerek ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına söndürürken, polisin olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Ev sahibi Ç.Y.'nin, evi yakan kiracısından şikayetçi olduğu öğrenildi. Evin karşısındaki fırında çalışan Yusuf Boğa, "Ben saat 17.30 gibi geldim. Eve geldiğimde bağırma sesi duydum. Birkaç gencin evi taşladığını gördüm. Sonra itfaiye ve ambulans geldi" dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kaan Dalhan Arşivi