Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı İstanbul'da yoğun kalabalık

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı İstanbul'da yoğun kalabalık
Koronavirüsle mücadele kapsamında, Türkiye genelinde Pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen, İstanbul'da yoğun bir kalabalığın oluştuğu görüldü. Kalabalıkta çoğu kişinin maske ve mesafe kurallarına uymadığı gözlendi.

Dışarı çıkanlardan Turgut Kamil, “Hava güzel olunca kendimizi dışarı attık. Aslında 'sahiller bugün sakindir' diye çıktık. Hem burada bize virüsün bulaşacağını düşünmüyorum” dedi. Çocuklarını parka getiren Ali Rıza Budak ise “Çocuklar hafta içi yoğun ders çalışıyor. Bizler de çocukları gezmeye çıkardık. Parkta bir 10 dakika durup gideceğiz.  Hava da güzel olunca evlerde duramadık. Bu zamana kadar sadece iş için dışarı çıktık. İlk defa bugün kısıtlamada dışarıya çıkıyoruz. Şu an ceza yazılsa da bir geçerliliğinin olacağını düşünmüyorum” dedi.

'Polisler ceza konusunda asla taviz vermesin'

Yeğenlerini dışarı çıkardığını belirten Erdoğan Balgı da  “Biz evlerde duruyoruz, fakat çocuklar için dışarıya çıktık. Mesela ekmek almak için evimin yanındaki bakkala değil de uzak olanı tercih ediyorum. Bugün ise yeğenlerimi dışarıya çıkardım. Polisler beni yakalarsa ceza yazsın. Polisler ceza konusunda asla taviz vermesin” diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.