5 bin liralık emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ödemesi tarihleri 2023

5 bin liralık emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ödemesi tarihleri 2023
Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir seferliğine ödenecek olan 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesinin ödeme tarihleri merak konusu oluyor.

Emekliler hesaplarına yatırılacak 5 bin liralık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemelerinin tarihlerini araştırmaya başladı. Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında dağıtılacak ikramiyeler için geri sayım başladı. SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetimlerinin alacağı ikramiyenin ödeme tarihleri belli oldu mu? 4A, 4B ve 4C tahsis numaralarına göre yapılacak ödemelerin günleri açıklandı mı? İşte gün gün 29 Ekim Cumhriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri…

Erdoğan açıklamıştı

Emeklilere verilecek 5 bin TL’lik ödemenin haberi 9 Ekim 2023 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. Erdoğan tek sefere mahsus olmak üzere diyerek duyurduğu ikramiye için, "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." ifadelerini kullanmıştı.

5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

İkramiye haberinin duyurulmasının ardından ise emekliler ve emekli yakınları ödemelerin yapılacağı tarihi merakla beklemeye başladı. Kabinenin hemen ardından yapılan bir açıklamada ödemelerin kasım ayına sarkacağı haberi basında yer buldu.

5000 bin lira ikramiye kimlere verilecek?

Bu bilgiler ışığında SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetimlerinin tek seferlik alacağı 5 bin TL tutarındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ödemelerinin kasım ayının 15’ine kadar tamamlanması bekleniyor.

5.000 TL emekli ikramiyesini kimler alamayacak?

5 bin TL’lik emekli ikramiyesinin verileceğinin açıklanmasının ardından ikramiye almaya hak kazanacak kişiler de belli oldu. Buna göre, emekli olan ancak çalışmaya devam eden emekliler 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayacak.

Dul ve yetimler 5 bin TL ikramiye alacak mı?

Eşlerinden veya babalarından emekli maaşı alan kişilerin Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi alıp almayacağı da merak ediliyor. Yapılan açıklamaya göre, ölen eşinden veya anne – babasından dolayı dul ve yetim aylığı alanlara da hisseleri oranında 29 Ekim ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si dul eşe 2.500 TL olarak, yüzde 75’i ise dul eşe ise 3.750 TL ödenecek. Ayrıca ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa eşe 2.500 TL, çocuklarına ise kişi başına 1.250 TL ödeme yapılacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.