İstanbul'da baraj doluluk oranı %20'nin altına düştü

İstanbul'da baraj doluluk oranı %20'nin altına düştü
İstanbul'da barajlardaki kuraklık tehlikesi sürerken İSKİ tarafından kötü haber geldi. Her geçen gün düşüşe geçen baraj doluluk oranı %20'ye kadar geriledi.

İstanbul'da yetersiz yağmur yağışı ve havanın mevsim normallerinin üzerinde olması milyonlarca kişinin yaşadığı megakenti olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından alınan verilere göre şehirde baraj doluluk oranı %20.6 olarak belirlendi. Geçtiğimiz ay aynı tarihlerde baraj doluluk oranı %22.7 olarak kayıtlara geçti.

Barajlar kuraklıkla mücadele ediyor!

Barajlardaki kuraklık tehlikesi devam ederken aktif barajların su tutma düzeyi de hızla düşüyor. Birçok barajda gözle görülür seviyede alarm vermeye devam ediyor. 23 Ekim 2023 Pazartesi günü İSKİ'den alınan verilere göre Ömerli %44.05, Darlık %31.84, Elmalı %16.31, Terkos %9.89, Alibey %22.49, Büyükçekmece %4.08, Sazlıdere %5.83, Istrancalar %21.51, Kazandere %6.29, Pabuçdere ise %3.51 seviyesinde olarak ölçülmektedir.

baraj-doluluk.jpg

5 baraj %10'un altına düştü

İstanbul için önemli kaynaklardan olan Büyükçekmece Barajı son birkaç aydır çöle döndü haberlerini sizlere aktarmıştık. Özellikle yağmur yağmamaya devam ederse Terkos ve Sazlıdere Barajları da Büyükçekmece Barajı gibi kuruma tehlikesi altına girmiş durumda. Kazandere ve Pabuçdere barajlarındaki kuruma tehlikesi de devam ederken özellikle Trakya'da yağan sağanak yağış barajları çok az oranda yükseltse de hala en az su bulunan barajlar arasında yerini alıyor.

İstanbul'a yağmur ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından alınan bilgilere göre 15 gün boyunca İstanbul'da yağmur yağışı beklenmiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.