Abdulkadir Selvi: Kemal Bey insana saç baş yoldurtur

Abdulkadir Selvi: Kemal Bey insana saç baş yoldurtur
Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun “Eğer iktidar kendi askerine, ordusuna güvenmeyip başka askerleri çağırıyorsa” ifadesine tepki gösterdi ve "Kemal Bey, insana saç, baş yoldurtur." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkeredeki 'yabancı asker' maddesine dikkat çekerek 'Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye'ye davet edilmesi'ne tepki göstermiş ve "30-35 yıldır teröre karşı mücadele eden, bizim silahlı kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir. Şehit olanlar orada. Kollarını, bacaklarını, gözlerini verenler orada. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işi var?" ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları sonrası tezkeredeki 'yabancı asker' maddesine yönelik tepkiler sürüyor.

Dışişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada tezkerede yer alan, "yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" ifadesini 2014 yılından bu yana kabul edilen Irak ve Suriye tezkerelerinin metinlerinde yer aldığını savunmuştu.

Tartışmalar sürerken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun
partisinin grup toplantısında tezkereye ilişkin söylediği, “Eğer iktidar kendi askerine, ordusuna güvenmeyip başka askerleri çağırıyorsa” ifadesine tepki gösterdi ve "Kemal Bey, insana saç, baş yoldurtur." dedi.

Selvi 'Kara savaşını ABD yönetecek' başlıklı yazısının ilgili kısmında şunları söyledi:

"Türkiye’nin savunması için hangi yabancı asker davet edilmiş? DEAŞ’a karşı oluşturulan uluslararası koalisyona dahil olduğumuz için tezkereye konulan bir ibareyi niye istismar ediyorsun?
Madem yabancı asker geliyordu, aynı tezkereyi daha önce neden destekledin? Sen PKK ile birlikte hareket et, Irak ve Suriye tezkeresine karşı çık, ardından da Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra Suriye’de bu kadar geniş toprağın kontrol edildiği sınır ötesi harekât yapan iktidara laf söyle."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.