AK Parti'de Yeniden Refah kaygısı: 'YRP mutsuz tüm AK Partilileri topladı'

AK Parti'de Yeniden Refah kaygısı: 'YRP mutsuz tüm AK Partilileri topladı'
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti içinde kriz yaratan üç konuyu sıralayarak "Deprem bölgeleri, emeklilerin memnuniyetsizliği ve Yeniden Refah Partisi’nin sadece İstanbul’da değil, taşrada vereceği zarar" dedi.

31 Mart'ta yapılacak seçimlerde herhangi bir ittifakın içerisinde olmayacaklarını duyuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarının gösterilmesi yönünde karar aldıklarını duyurmuştu. Öte yandan Duvar'dan Ferhat Yaşar'a konuşan YRP İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan da "Siyasette 24 saat uzun bir süre. Ne olacağını kestirmek zor" diyerek AK Parti ile ittifaka da açık kapı bırakmıştı.

Yeniden Refah Partisi’yle AK Parti'nin uzlaşıp uzlaşmayacağı merak konusu olurken Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti'de kriz yaratan 3 konuyu yazdı.

Babacan iktidarı yerel seçimlerde zorlayan başlıkların deprem bölgeleri, emeklilerin memnuniyetsizliği ve YRP’nin AKP’ye vereceği zarar oluşturduğunu aktardı.

3 konuyu tek tek sıralayan Nuray Babacan bugün Gazete Pencere'deki köşesindeki "AKP’de üç kriz: Deprem, emekliler ve YRP" başlıklı yazısında şunları söyledi:

DEPREM BÖLGELERİ KAYNIYOR

Sırasıyla gidersek, deprem bölgelerinde vaat edilen çalışmalar çok zor ilerliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teslim tarihleri konusunda tıkandığı ve müteahhitlere baskı yapmasına karşın sonuç alamadığı anlatılıyor. Bakan Mehmet Özhaseki’nin bu sıkıntılı durumu yakın çevresiyle paylaştığı da aktarılıyor.

BÖLGE VEKİLLERİ SIKINTIDA

Ekonomik kriz ve maliyetler çok yüksek olduğu için müteahhitlerin iş almak istemediği, deprem konutlarının teslimlerinin sürekli ötelenmesinin parti içinde sıkıntı yarattığı biliniyor. Özellikle bu bölgelerin milletvekilleri, seçim çalışmalarında zorluk yaşadıklarını aktarıyorlar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hatay konuşmasındaki sözleri de işe tuz biber ekti.

EMEKLİLERİ KAYBEDİYORUZ KORKUSU

Emekliler ve dar gelirliler ise ikinci büyük sorun. Eleştirilerin ardından iki aşamada yüzde 49 yapılan zammın, yerel seçimlere kadar eriyeceği ve avantaj olmaktan çıkacağı konuşuluyor. AKP tabanının büyük bölümünün emekli ve yaşlı olması nedeniyle bu kitlenin memnuniyetsizliği önem taşıyor. Bayram ikramiyesinin artırılacağına ilişkin vaatlerin de pek işe yaramayacağı düşünülmüş olmalı ki, yeni başlıklar tartışılıyor.

YRP OY KAYBETTİRECEK

AKP’de merakla izlenen diğer konu ise YRP. Yeniden Refah Partisi ile pek de ‘içten olmayan’ görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından AKP’lileri başka bir kaygı aldı. Son dönemde açıklanan YRP adaylarının büyük bölümünün eski AKP’li olması yerelde ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu konudaki en iddialı transfer Şanlıurfa adayı Kasım Gülpınar olmuştu. Gülpınar depremi sadece kendisiyle kalmadı. Gülpınar eski arkadaşlarını da YRP’ye taşıdı. AKP’nin eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi YRP’den Karaköprü adayı, Hasan İzol Siverek adayı yapıldı. Faruk Septioğlu Elazığ’dan aday gösterildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.