AK Parti’den İstanbul için sürpriz aday!

AK Parti’den İstanbul için sürpriz aday!
AK Parti’nin yerel seçimlerde yeniden kazanmak istediği İstanbul için parti içinde öne çıkan isimler netleşiyor.

Yerel seçimlere altı ay kala partilerin aday belirleme süreçleri de devam ediyor. Siyaset kulislerinden gelen son iddiaya göre AK Parti’de İstanbul için öne çıkan adayın belirlendi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkaracağı adayın kim olacağı belli oldu. Kulislerde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un isimleri daha önce öne çıkmıştı.

İşte AK Parti’de İstanbul için öne çıkan o isim!

Ancak AK Parti kulislerinde, İmamoğlu’nun karşısına kendisi gibi Trabzonlu olan bir adayın çıkarılabileceği konuşuluyor. Bu ismin ise halen Fatih Belediye Başkanı olan eski TOKİ Başkanı Ergün Turan olduğu iddia ediliyor.

Henüz AK Parti cephesinden ve Ergün Turan’dan ise konuya dair bir açıklama gelmedi.

13517-cumhurbaskanimiz-sayin-erdogan-baskan-turana-20220925-181452-fatihbel-fotogaleri-900x530.jpg

MHP’den büyükşehirlerde destek

Öte yandan MHP’nin de İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde AK Parti’yi destekleyeceği öğrenildi.

AK Parti’nin tüm anketlerinde İmamoğlu önde iddiası

Tüm bu gelişmelerin ışığında bugün gazeteci Fatih Altaylı da programında çarpıcı bir iddia ortaya atarak AK Parti’nin İstanbul için yaptırdığı tüm yerel seçim anketlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birinci çıktığını ifade etmişti.

Altaylı konuya dair iddiasını sürdürerek, İmamoğlu’nun parmağını kıpırdatmasa dahi İstanbul’u kazanabileceğini söyleyerek kulislerde son konuşulan iddiaları dile getirmişti.

87097865-2311029722330976-1107917106407538688-n.jpg

Ergün Turan kimdir?

Aslen Trabzonlu olan Mehmet Ergün Turan, 1967 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Evli ve dört çocuk babası olan Ergün Turan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Ergün Turan kariyeri

Ergün Turan; 1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu.

İBB yılları

2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliğini yürüten Ergün Turan, 2009-2014 döneminde ise İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği yaptı.

TOKİ başkanı oldu

Mehmet Ergün Turan 18 Nisan 2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na atandı. Fatih Belediye Başkanlığı’na aday olmak üzere 30 Kasım 2018 tarihinde TOKİ Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Fatih Belediye Başkanı seçildi

Ergün Turan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Fatih Belediye Başkanı seçilerek görevine başladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Elif Erbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.